Молитва към Бог за себе си!

Go down

Молитва към Бог за себе си! Empty Молитва към Бог за себе си!

Писане by Елена П. Борисова-Куртева on Чет Мар 24, 2011 10:09 am

************************************************
БОГ Я ЗНАЕ!


Последната промяна е направена от Елена П. Борисова-Куртева на Съб Мар 26, 2011 3:36 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Елена П. Борисова-Куртева
Елена П. Борисова-Куртева

Брой мнения : 103
Join date : 31.12.2010
Местожителство : Свиленград - Nickname: elina

Върнете се в началото Go down

Молитва към Бог за себе си! Empty Re: Молитва към Бог за себе си!

Писане by Пламен Николов on Чет Мар 24, 2011 9:57 pm

Зравей сестра Елена!

Ще ти отговоря аз, а не Господ - пък дано сама да прецениш дали това, което ще напиша е от Бога, или не е от Бога?! -
(което се отнася и за всички читатели)!

Първо - опаши сега кръста си и ще те попитам, а ти ми отговаряй:
Елена П. Борисова-Куртева написа:
...Не зная как да постъпя с брат Пламен , админ-а на този форум !
Той решава вместо мен, както и съпруга ми понякога, но лошото е , че се оправдава с Теб...
Как разбра, и по какво съдиш, че решавам вместо теб, и се оправдавам с Бог?
Искат се факти в който и да е съд за да се докаже виноноста или невинноста на обвиняемия!
Къде са фактите, и кои са те? От Бога ли са или не? След като си решила да ползваш "Урим и Тумим" - ползвай ги по предназначение, защото са ползвани да определят дали обвиняемия е виновен (Урим) или невинен (Тумим)!!!

Елена П. Борисова-Куртева написа:...
Бог работи чрез пророците. Бог ми каза- край!
Тогава защо е нужно да пиша в този форум??????...

ДА Бог винаги работи и не е спирал! Защо си мислиш, че не трябва да посещаваш този форум, както и да пишеш в него?
Кога, как и защо Бог ти каза край? Къде го пише? Ако си сигурна, че си права защо се предаваш и бягаш от битката?
Бог иска Войници Христови, а не такива които да бягат от битката! Самарянина не избяга като останалите, а помогна на падналия (ако си сигурна в твърденията си)!
И защо се целиш в човека, а не в противника на Бога? Кога и как разбра, че това което съм написал не е от Бога, и как го прецени, че е така? Фактите кои са?

Защо е нужно да пишеш във форума ли?: Ами много е просто - АКО имаш Христовата Любов Божия в сърцето си, ще останеш и ще пишеш за всички Божии чада, но ако я нямаш ще бягаш, както Петър когато се отрече три пъти от Исус, или както останалите пратени от Исус ученици се разбягаха та останаха само 12-те!


Елена П. Борисова-Куртева написа:...
Чувствам Духа в себе си...

Духът не се чувства вътре в нас, а ЖИВЕЕ - т.е. Върши Божиите Дела чрез нас за Божия Слава! Това Бог го е заповядал да бъде чрез нас Вечно! Как разбра, и къде пише, че трябва да чувстваме Духа на Господа в себе си? В Галатяни 2:20 друго пише!!!

Елена П. Борисова-Куртева написа:...
Не зная как да постъпя ???? Исках не веднъж да се разберем с брат Пламен на ЛС
но Ти си му казал да не го прави, защото не е Твоята воля??????
Не остава друго , освен публично да се изясним !...

Когато казваш, че не знаеш дори как да постъпиш е добре, защото това те насочва към СЛОВОТО ИЗЛИЗАЩО ОТ БИЖИИТЕ УСТА - сиреч ХРИСТОС, а не търсиш знанието си от писанията, което ап.Павел счете като загуба за Христа, и най-вече заради това превъзходно нещо ЛИЧНОТО ПОЗНАВАНЕ НА МОЯ ГОСПОД!
Писах ти, че Бог не разрешава да пиша от Admin акаунта, за да няма скрити неща, а и от моя акаунт с моята снимка не ми е забранено! Но сега кой си търси оправдание?!

Елена П. Борисова-Куртева написа:...Във един от моите постове-отговор на въпрос от един брат от Тетевен/ всъщност единствен, който се осмели да зададе въпрос/,че има един Бог ...

Промених поста ти защото БОГ Е НА РЕДА, а и промяната не беше в тази тема "Мъртви дела" на твой пост, а на мой пост, защото Бог добави много стихове от писанията, които трябваше да бъдат публикувани, защото разкриват тайната, за която вече споменах в други теми!
Промяната на твой пост беше в тази тема:
Размишления върху Библията-Исус укротява бурята.-Марк (35:41 ) ,а и не е нужно да се трупат постове един след друг! Има бутон промяна, както и раделител в опциите с което може да се отдели цитата от разсъжденията и това което се пише по него, или пък да си се публикува като цитат (както всъщност е променено)! Няма нужда да се вижда, че имаме много постове, защото е писано: "обаче, в църквата предпочитам да изговоря пет думи с ума си, за да наставя и други, а не десет хиляди думи на непознат език"!
Знаеш ли къде е Църквата сестра? Това днес Бог го откри на всички ни: Така каза - писано е: "В Него живеем движим се и съществуваме"! Което значи, че църквата е Неговото тяло, а Той е всичко, но ако само живеем в Него, а Той не е и В Нас сме вън от църквата - така каза Господ! Ти прецени дали е вярно?!


Елена П. Борисова-Куртева написа:...
БОГ ОТЕЦ , БОГ ИСУС ХРИСТОС И БОГ СВЯТИ ДУХ - не е три лица , защото във словото не пишело така.
Нали човек има дух душа и тяло и е един човек, направен по Божие подобие!
Да , в словото не е казано !
Но казано ли е да се отнасяш с ближния, като че ли е по-долен от теб?????

Теолозите са приели Бог, който е един като "триединен Бог" - и казват ,че е с цел да се изяснят трите имена употребени в Словото и написани по-горе с главни букви !

Защо Исус казва, че прави това, което Отец му каже - нали Исус е 100% Бог ??????

Защо има кръщение в Святия Дух и Исус Христос, а няма в Бог Отец- нали са едно??????...

Когато се каже или пише Бог Отец, или Бог Син (Исус Христос) или Бог Свети Дух се говори за ЕДИН ЕДИНСТВЕН БОГ - ЖИВИЯ!
Защо ли? Защото е писано: Исая 45:5 Аз съм Господ, и няма друг; Няма Бог освен Мене
Как разбра, че са трима, а не ЕДИН БОГ - ЖИВИЯ БОГ - ГОСПОД ИСУС ХРИСТОС - ОТЕЦЪТ НА ВЕЧНОСТТА (тук няма да цитирам стиховете - имаш си написана Библия, която явно се различава от електронните - намери ги)?! И за да не се засегнеш заради чувствата различни от истинските ще ти кажа защо не ги давам стиховете: Защото е по-трудно да научиш някого да си лови рибките, когато му ги даваш наготово! Казах го няколко пъти, и пак ще го кажа: Пиша това което чуя от Моя Бог - Господ Исус Христос! Това не е оправдание, защото оправдание търси оня на когото е доказана вината, но тук има ли вина, оня който пише това, което Бог му нареди?! Сам Господ Исус Христос зададе тоя въпрос на фарисеите и книжниците!
Да човек има Дух Душа и Тяло, но къде в това Виждаш Божия Дух?! Не стават ли четирима, или четириединство, а всеки казва за Бога, че е триединен, въпреки, че тази дума я няма написана в Библията! В темата "Спасението не е покана, а Заповед!" ясно и точно брата описва същото, което тръбя от много време: Божия Дух вътре в нашия Дух върши Божиите дела чрез Душата, а Духа и Душата съставляват Божието Тяло, когато Божия Дух е вътре в нашия Дух! Плътския човек няма Божия Дух в действие вътре в себе си, и чрез себе си! Ако и да е там Духът на Бога защото е писано" ХРИСТОС е ВСИЧКО и във ВСИЧКО", то Той трябва да "Върши Своите Дела", а не да бъдат делата на плътта!!! Той Живия Бог трябва да бъде на трона в нашите сърца, а не духа на противника, който "мами цялата вселена"!

Ти на теолози ли вярваш сестра или на Живия Бог? Който дори е пратил до нас ВСИЧКО - написано в Библията - Божието писмо до нас - защото е достатъчно за нас, за да се научим как да Го познаем!

Цитат от темата "Спасението не е покана, а Заповед!":
Но размишленията ни сега са за първия и най-важен плод - любовта. Защото, ако имаме любов, ще имаме радост, ако имаме любов, ще имаме дълготърпение и т.н. Ходенето на църква и падането на колене няма да ни спаси. Само ако отдадем сърцето си ставаме Божии чада. Бог променя не само нашия характер, но и темперамента ни. Защото всичко, което е в нас трябва да се употреби за Небесното царство. Когато ние имаме плода на Духа, дарбите ще дойдат от само себе си. Защото е писано, че Бог създаде човека по свой образ - т.е. по външен вид да приличаме на Него (а Той е ДУХ - това което се вижда сега Дух ли е?) и по Свое подобие - т.е. по характер да наподобяваме характера на Бога. (Неговата Душа се нарича ЛЮБОВ, и за това трябва да Любим един другиго, както и Христос ни е възлюбил) Затова от първостепенно значение е да имаме характера на Бога, като акцента е върху плода на Духа /Галатяни 5:22,23/. И тогава Господ ни познава, защото по характера си наподобяваме Него, а не дявола. В противен случай на въпроса “Не в Твое ли Име пророкувахме?” ще чуем отговор “ . . . Махнете се вие, които вършите неправда. Аз никога не съм ви познавал” /Матея 7: 22-23 /


Да продължим с това, което си написала:
Елена П. Борисова-Куртева написа:...Защо Исус казва, че прави това, което Отец му каже - нали Исус е 100% Бог ??????

Защо има кръщение в Святия Дух и Исус Христос, а няма в Бог Отец- нали са едно??????...

Цитат от по-горе написаното: "Божия Дух вътре в нашия Дух върши Божиите дела чрез Душата, а Духа и Душата съставляват Божието Тяло, когато Божия Дух е вътре в нашия Дух!" - (както казах има го потвърдено и чрез статията за "Спасението не е покана, а Заповед!", както и в писанията - Библията!

Кръщението в Светия Дух е абсолютно същото, като да се каже кръщение в Исуса Христа (писано е това в Римл.6:3, както и в 1 Коринтяни 12:13 ), както е писано, че се кръстихме в Бога, защото Той е Жвивия Бог!
Думите, които Той говореше и изглеждат като отделни личности, а не са Е: "Защото ако не го бе направил по точно този начин, нямаше да ни даде най-точния пример, как трябва да се извършва чрез нас Божията Воля Вечно!!!"

Когато Господ каза: "Идете, прочее, научете всичките народи, и кръщавайте ги в името на Отца и Сина и Светия Дух" - говори точно и ясно това: Отец - (Писано е - Господ Е Духът) т.е. Самия Бог вътре в нас, вътре в нашия Дух на трона си, ръководейки ни за изпълнение на Неговата Света Воля ни прави Божии Синове (Римляни 8:14 Ръководените от Божия Дух са Божии синове - тук не пише Светия Дух, а Божия, но то е едно и също, защото Бог е Свет Дух!), за да се прослява Бог чрез Душите ни, които са части на Неговото тяло, както е писано "защото сте били с цена купени; затова прославете Бога с телата си, [и с душите си, които са Божии]."
Или казано точно: Божия Дух (Живота Вечен) вътре в нашия Дух (Дървото всред градината), който е вътре в Душата (Градината) съставляват Едно Тяло - Божието (ако искаш може и триединство, троица или три лица да казваш, това е което Бог търси да намери във всеки един вярващ!). А духът на противника вътре в нашия Дух, чрез душата върши противното на Бога и за това Бог ни облече в тая кожена дреха, която не е Дух (Образ Божий), нито пък е подобие защото върши противни на Бога дела (характера на противника, а не Божия характер)! Виж темата: Умът е градина в която Волята е Господар! ; както и този пост:
Никъде в Библията не срещнах думата троица сестра! Нито пък намирам някъде да пише, че Бог има три лица!
Нито пък намирам да пише триединство, или триединен!
Нито дори в Библейския речник, и Библейския конкорданс намирам тези думи!
Покажи ми къде го пише, че не го намирам?! Нали не трябва да говорим празни думи, понеже ще отговаряме за тях в съдния ден?!

Писано е в заповедта: Господ Бог е ЕДИН Господ!
Няма друг Бог освен Господа -
Исая 45:5
Аз съм Господ, и няма друг; Няма Бог освен Мене;

В темата за Любовта, която си публикувала, съм ти написал точните стихове и това, което сестра Кетрин свидетелсва за вътрешния, и външния човек с който сме облечени поради греха (това е тайната за кожената дреха), и както се вижда от тези стихове, и не само се разкрива тази тайна! А и Сам Бог ми го показа на мен лично това, като видях външното си тяло на леглото и спи, и то през стената (тя стана като прозрачна, когато Господ ми насочи погледа натам), понеже точно в този момент бях навън, и чувствах, помирисвах, виждах, чувах, говорех (там бях с всичките си сетива), а и ходех по въздуха! Светлината, която осветяваше мястото на което се намирах (двора на моя дом), превишаваше слънчевата многократно, защото виждах слънцето да свети като по обед над града ни, но изглеждаше като, че ли гледаш натам през най-тъмните слънчеви очила! А тук виждах всичко много повече осветено, до толкова, че ако бях там с външното си тяло щях да ослепея (кой няма да ослепее при тази светлина, многократно превъзхождаща слънчевата?)! Това Господ ми го показа точно, когато Му зададох въпроса: Каква е разликата между вътрешния и външния човек, и коя е кожената дреха!

Тази тайна е разкрита дори в Библията, точно и ясно в тези стихове:

Ефесяни 4:21 понеже сте чули, и сте научени от Него, (както е истината в Исуса),
Ефесяни 4:22 да СЪБЛЕЧЕТЕ, според по-предишното си поведение, стария човек (в когото се облякоха човеците в деня на грехопадението), който тлее по измамителните страсти,
Ефесяни 4:23 да се обновите в духа на своя ум,
Ефесяни 4:24 и да се ОБЛЕЧЕТЕ в новия човек, създаден (минало време) по образа на Бога
в правда и светост на истината
(виж: Битие 1:27).

Всъщност Новия Човек е първородния, когото Бог създаде по Своя Образ (вътрешния човек - нетленния, но пак е тяло - от опит го казвам, защото го преживях, и го свидетелствах по-горе в поста си),
и когото търси Бог да възкреси от мъртвите (външния човек с когото се облякоха в деня на грехопадението - тялото на тая смърт - тленния, плътски, видим сега човек
- виж: Римляни 7:24)

И това е така понеже ние не гледаме на видимите неща, понеже са временни, а гледаме на невидимите неща, които са Вечни!
2 Коринтяни 4:18
които не гледаме на видимите, но на невидимите; защото видимите са временни, а невидимите вечни.

Или по-точно казано: Бог сътвори Човека по Своя Образ и му създаде подходящ помощник
- до тук се вижда ясно това триединство за което толкова много хора говорят, а го няма буквално написано в Библията! И в трета глава се вижда този четвъртия излишен, противника на Бога, с когото не трябваше да се обличат, наречен ГРЯХ или тялото на тая смърт, защото греха е смърт!
1 Йоаново 5:19
Знаем, че ние сме от Бога; и целият свят лежи в лукавия.

Вижте Господ дойде без грях, и пак бе окачено на кръста това тяло в което дойде защото е писано:
Римляни 8:3
Понеже това, което бе невъзможно за закона, поради туй, че бе ослабнал чрез плътта, Бог го извърши като изпрати Сина Си в плът подобна на греховната плът и в жертва за грях, и осъди греха в плътта
Ако и да не бе извършил нито един грях пак това видимо тяло е излишно и за това бе окачено на кръста!
Но Бог не иска да го напускаме това видимо тяло от самосебеси, защото до като сме в него сме под изпит, понеже е писано:
Матей 24:13
Но който устои до край, той ще бъде спасен.

Господ за това дойде и умря вместо нас и заради нас, за да не живеем вече за себе си, а за Бога!
Матей 27:52
гробовете се разтвориха и много тела на починалите светии бяха възкресени,
1 Коринтяни 15:20
Но сега Христос е бил възкресен, първият плод на починалите.
1 Солунци 4:14
Защото, ако вярваме, че Исус умря и възкръсна, така и починалите в Исуса Бог ще приведе заедно с Него.
1 Солунци 4:15
Защото това ви казваме чрез Господното слово, че ние, които останем живи до Господното пришествие, няма да предварим починалите.
2 Коринтяни 5:15
и че Той умря за всички, за да не живеят вече живите за себе си, но за Този, Който за тях е умрял и възкръснал.
Галатяни 5:25
Ако по Духа живеем, по Духа и да ходим.

Бог да благослови всички, и да просвети очите на сърцата ви, за да го познаете! Амин!Колкото до това:
Елена П. Борисова-Куртева написа:...Защо в Словото не се използва само Бог , а се пише това, което писах???

Защо Исус трябваше да ни праща Святия Дух /Друг Утешител/ , след като има само един Бог????...

В Деяния на Апостолите е написано защо:
Добре е говорил Светият Дух чрез пророк Исаия на бащите ви, когато е рекъл:
"Иди, кажи на тия люде: Със слушане ще чуете, но никак няма да схванете; И с очи ще видите, но никак няма да разберете.
Защото затлъстя сърцето на тия люде, И ушите им натегнаха, И очите си затвориха, Да не би да гледат с очите си, И да разберат със сърцето си, И да се обърнат та да ги изцеля". Затуй, да знаете, че това Божие спасение се изпрати на езичниците; и те ще слушат.

А защо трябваше да прати друг утешител? Ами много просто: Той Бе в пълнота на земята - Исус Христос и беше с тях! Трябваше след смъртта и възкресението да се възнесе за да ни прати Духът на Истината да бъде В нас (а Той каза, че е Пътя и Истината и Живота - няма друг), не за да бъде с нас и до нас както пише: "В Него живеем движим се и съществуваме", а за да бъде ВЪТРЕ В НАС, както е било преди грехопадението (1 Коринтяни 15:28 ...за да бъде Бог все във все)! Не бе възможно до като бе в това тяло да бъде и във всички вярващи, за това трябваше да го съблече чрез разпятието, след което да възкръсне, защото Той - Живота не бе възможно да бъде държан от смъртта, след което да се възнесе там от където дойде - дясната страна на Бога, която е Божията Воля и Власт (това е Божия Син), за да влее тази Воля и власт в нас, та ръководени от Неговия Дух да Бъдем Негови чада (синове) - ВЕЧНО!!! АМИН!
Вярваш ли го това сестра? Писано е, и никой не може да го отрече, освен оня, който отрича, че Исус Е Христос!


Да продължим с написаното от теб:
Елена П. Борисова-Куртева написа:...Лошото е че се отнася зле с мен, като казва -мен слушай, не нея. Аз знам !

Ако е така- той знае , а аз нищо не знам - защо ме караш да пиша???????

Вчера направи друго, което никак не ми хареса !
Изстри един мой пост със цитат, а другия го промени по свой вкус??????

Да , той е Шеф и има права,които аз нямам. Защо????/
Нали форума е Божий???? Аз отделих толкова време да напиша цитата от Марк така, както е в моята Библия, заради зрителната памет, която е много силна при мен.Аз не чета словото от Електронната Библия а от хартиената. Имам спомени точно както е написано там. Още повече написах цитата на отделен пост, за да не го пиша пак, а да го цитирам , когато отговарям на него.
Защо трябва да върша нещата , както на админа е удобно???/
Нали и Давид не отиде срещу Голиат с това ,което му даде цар Саул, а с прашка и камък?????
Защото упованието му е в Теб.Алелуя. Слава на Бога. Амин.
Ако нямат нужда от мнение, което е различно от "Неговто- на Господин пророка", аз защо съм там?????
Това обяснява защо никой не пише там????/
За мен е трудно да продължа , та камо ли за съгражданите му.
И това Бог ми каза- се употребява за всичко!
Къде е свободната воля?????/
Нека Бог да му отвори ума да приеме брат и сестра решили да пишат във форума със любов и зачитане на свободната воля, иначе никой не би искал да бъде постоянно нараняван.
Аз също не искам- не съм мазохистка !
Не, не се сърдя. Няма нужда от прошка. Има нужда от кардинлно решение - дали ще допуснете хора с
различно мнение от вашето и дали сте готови да ги изслушвате и да промените мнението, ако грешите !


Ако не сте готови да приемете мнение различно от вашето, то безсмислено е да съществува този форум.

Бог да ви благослови и отново моля - вземете решение ! На кого ще служите - на Бог или на себе си!Обичам ви и ви поздравявам !

Едно от правилата на форума поставени от Бога е (обърни внимание на подчертаното, защото е забранено да се ползва от всички вярващи):
2. Забранява се обиждането или подтикването към обиди на членове на форума или други лица,
както и спорове от рода на: Аз знам, Аз мога и Аз ще го направя!

Аз също нищо не знам сестра, та дори от доста време не съм отварял Библията за да чета, нито в елекронния и формат, нито в книжния, защото едно нещо ми откри Бог, а и е написано: БОГ Е СЛОВОТО! А когато Той е вътре в нас Знае, Може и Върши много повече от написаното, което ни е дал за свидетелсто, пример, и начин по който да разбере всеки как да Го познае! За мен е по-важно да СЛУШАМ НЕГОВИЯ ГЛАС - СЛОВОТО ИЗЛИЗАЩО ОТ НЕГОВИТЕ УСТА (а Той няма да говори нещо по-различно от написаното, до като Го познаеш, защото е казал, че и по-големи неща ще вършим, когато Го познаем), вместо да знам дори на изуст писанията, или да съм учил в най-престижните земни Библейски училища! Най-важното училище е Божието и се нарича училището на живота, защото е писано "Да познаете от опит що е Божията Воля!" - ТОЧНО ТОВА Е СВОБОДНАТА ВОЛЯ - няма друга свобода освен тази за която Христос ни освободи - Свободата в Живия Бог! Всяка друга воля е отделна от Божията и е робството на греха!!! Това е обяснено и то повечето с цитатии от писанията в темата "Умът е градина в която волята е господар!", а не може да се слугува на двама господари!!!

Мненията, които пишем НЕ ТРЯБВА да са нашите, а онова, което е от ДУХЪТ НА ИСТИНАТА! АМИН!
Много хора влизат и четат, и ако Бог не им вложи да пишат няма да пишат! Има такива, които само да четат им е достатъчно (аз бях един от тях преди време в другите форуми, а познавам и други на които им е достатъчно да четат, макар, че ще са по полезни на останалите пишейки)!
Сестра - с Христовата Любов ти казвам това, което един читател на форума бр.Стилиян ми каза днес: "Това което е публикувано го разбирам, с изключение на това което тази жена пише (дори не си спомняше името ти, та трябваше да му го напомня), като каза още - тя пише много противоречиво и не мога да я разбера, какво иска да каже?! Като слушам това което говорите в църквата (а той е идвал два или три пъти (Бог знае колко, защото не сме ги броили)) - го разбирам, но това което тя пише не мога да го разбера?!" За това и ап.Павел ни е казал да напишем поне пет думи на разбран език, вместо да пишем заучени фрази, без самите ние да разбираме писанията, защото не можем така да ги поднесем, че читателите да ги разберат! Без да се засягаш, но това е истина, а и ние грешим когато пишем във форума (и не само) или говорим с някого! Това е като съвет към всички, а не упрек, или осъждане - Любовта назидава, и оня който приема изобличение, приема и поправление! Амин!
Да за теб е трудно да пишеш - вижда се - но Христовата Любов ни принуждава, онова което Бог е дал на нас да го дадем на другите!
Защото то не е за нас, а за всички!!!
Ако това най-малкото не правим, а продължаваме да се целим само един в друг, нямаме Любов помежду си! А който не Люби е в тъмнина и не знае къде отива, но който Люби е в Светлината с която Христос го Осветява!

Любя ви с Христовата Любов, и за това пиша всичко това, за да не се обърка някой от буквата, която убива, а да се обърне с цялото си сърце към Живия Бог - Господ Исус Христос, за да бъде спасен от греха, и Оживотворен в Христа, за Слава на Бога! Амин!
И сега за да дам пример как се пише пост в две части, без да е нужно да се пише втори пост, а да се ползва разделител ще го направя тук, за да публикувам Молитва за всички, която Бог ми нареди да публикувам тук, и я има публикувана в друга тема за рождения ден на пастора на Е.П.Ц.-Тетевен Людмил Захариев:
За всички които не знаят кой е бутона с разделитела публикувам тази снимка на която е посочен с курсора на мишката:

Молитва към Бог за себе си! 4j6x52Ето и самия разделител и под него Молитвата:


Исус Христос - Господ мой и Бог мой!

Господи, Исусе Христе, Боже наш,
направи всички нас инструменти на Твоя покой,
и изпълни ни със Своята Сила и Воля,
за да се изпълнява службата, която си ни отредил.
Отмахни омразата, и я замени с Твоята любов;
отмахни обидата, и я замени с Твоята прошка;
отмахни съмнението, и го замени с пълна вяра в Теб;
отмахни отчаянието, и го замени с пълна надежда в Теб;
отмахни мрака, и го замени с Твоята Вечна Светлина;
отмахни тъгата, и я замени с Твоята Вечна Радост.
Благослови ни не да търсим утешение, а да утешаваме;
не да бъдем разбирани, а да разбираме;
не да бъдем обичани, а да обичаме с Твоята Любов;
защото давайки получаваме,
защото като прощаваме, биваме опростени,
и защото умирайки чрез кръщението в Твоето Име,
се новораждаме в Теб за Вечен Живот.
Дар, който си обещал на всички, които Те обичат!

Да бъде благословено Името Господно!


Амин!


Пламен Николов
Пламен Николов
Администратор
Администратор

Брой мнения : 223
Join date : 03.12.2010
Age : 45
Местожителство : Е.П.Ц. - Тетевен / Администратор / Пламен Б. Николов

http://epcteteven.ovo.bg/?lwGjIL

Върнете се в началото Go down

Молитва към Бог за себе си! Empty Re: Молитва към Бог за себе си!

Писане by Елена П. Борисова-Куртева on Пет Мар 25, 2011 10:27 am

*************************************
БОГ ЗНАЕ СЪРЦЕТО МИ!


Последната промяна е направена от Елена П. Борисова-Куртева на Съб Мар 26, 2011 3:58 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Елена П. Борисова-Куртева
Елена П. Борисова-Куртева

Брой мнения : 103
Join date : 31.12.2010
Местожителство : Свиленград - Nickname: elina

Върнете се в началото Go down

Молитва към Бог за себе си! Empty Re: Молитва към Бог за себе си!

Писане by ЛЮДМИЛ ЗАХАРИЕВ on Пет Мар 25, 2011 6:09 pm

Първо СЛАВА НА ЖИВИЯ БОГ обръщам се и към двамата в името на ГОСПОДА ИСУСА ХРИСТА можете ли да ми обясните за да ви разбера за какво точно спорите.Дори и да не пишат много хора ви четат това което пишете всеки с дарбата си .Имам една молба към вас стига да ме зачетете като Христов слуга да се обърнете и двамата към Бога и да искате да ви открие как точно да предавате това което ви открива за да бъде разбрано и от другите,който четем посланията от Бог чрез вас.Искайте Божия мир който никой човешки ум не може да схване за да можете да се усъвършенствате и да разпалвате дарбите който сам Бог ви е дал за поучение поправление и назидание на вярващите за да израснем и бъдем одобрени работници Божий .Мила сестричке ти знаеш ,че не винаги ще ни приемат с разбиране това са трудностите на това Славно служение може само да се радваш че Бог те усъвършенства по този начин за да израстваш в служението за което те е определил аз самия много харесвам това което пишеш а може да не съм само аз би ли ни лишила от тази храна няма ли БОГ да ти потърси отговорност че си ни оставила гладни.Лесно не се става БОЖИЙ слуга това трябва да се заслужи намерете поуката в тази ситуация и вижте какво не ви достига.Ваш покорен слуга в Господа. Бъдете БЛАГОСЛОВЕНИ в ГОСПОДА ИСУСА ХРИСТА.АМИН
ЛЮДМИЛ ЗАХАРИЕВ
ЛЮДМИЛ ЗАХАРИЕВ
Пастор
Пастор

Брой мнения : 31
Join date : 01.12.2010
Age : 56
Местожителство : гр. Тетевен / П-р Е.П.Ц-Тетевен / Людмил Захариев

Върнете се в началото Go down

Молитва към Бог за себе си! Empty Re: Молитва към Бог за себе си!

Писане by Пламен Николов on Пет Мар 25, 2011 7:47 pm

Здравей брат! Наистина всичко това е ненужно и няма да е полезно на никого! Ето и сестра Елена е написала, че без да говорим на различни езици пак не се разбираме, а това не трябва да е така!
Проблема според мен идва от там, че и двамата се надскачаме да покажем кой колко знае и може, а това е дори против правилата на форума, да не говорим, че е и против Божията Воля!
Тъй като заглавието е "Молитва към Бог за себе си!" не трябва да правим нещо по различно от това (а точно това направихме)!
Моля се с цялото си сърце това което публикувах по-горе в "Молитвата" да се изпълни чрез всички нас, и първо Бог да ни доведе до Единомислие и в Един Дух със Себе Си, и тогава и един към друг, за да се изпълнява Неговата Любов чрез нас, та и Любовта ни един към друг да бъде Съвършена и Света! Амин! I love you
Пламен Николов
Пламен Николов
Администратор
Администратор

Брой мнения : 223
Join date : 03.12.2010
Age : 45
Местожителство : Е.П.Ц. - Тетевен / Администратор / Пламен Б. Николов

http://epcteteven.ovo.bg/?lwGjIL

Върнете се в началото Go down

Молитва към Бог за себе си! Empty Re: Молитва към Бог за себе си!

Писане by Елена П. Борисова-Куртева on Пет Мар 25, 2011 8:01 pm

ЛЮДМИЛ ЗАХАРИЕВ написа:Първо СЛАВА НА ЖИВИЯ БОГ обръщам се и към двамата в името на ГОСПОДА ИСУСА ХРИСТА можете ли да ми обясните за да ви разбера за какво точно спорите.Дори и да не пишат много хора ви четат това което пишете всеки с дарбата си .Имам една молба към вас стига да ме зачетете като Христов слуга да се обърнете и двамата към Бога и да искате да ви открие как точно да предавате това което ви открива за да бъде разбрано и от другите,който четем посланията от Бог чрез вас.Искайте Божия мир който никой човешки ум не може да схване за да можете да се усъвършенствате и да разпалвате дарбите който сам Бог ви е дал за поучение поправление и назидание на вярващите за да израснем и бъдем одобрени работници Божий .Мила сестричке ти знаеш ,че не винаги ще ни приемат с разбиране това са трудностите на това Славно служение може само да се радваш че Бог те усъвършенства по този начин за да израстваш в служението за което те е определил аз самия много харесвам това което пишеш а може да не съм само аз би ли ни лишила от тази храна няма ли БОГ да ти потърси отговорност че си ни оставила гладни.Лесно не се става БОЖИЙ слуга това трябва да се заслужи намерете поуката в тази ситуация и вижте какво не ви достига.Ваш покорен слуга в Господа. Бъдете БЛАГОСЛОВЕНИ в ГОСПОДА ИСУСА ХРИСТА.АМИН

***********************
БЛАГОДАРЯ ТИ ПАСТОРЕ !

АЗ СЪМ ОБЕЩАЛА И ЩЕ ПИША, КОГАТО И КАКВОТО БОГ МИ КАЖЕ!

БОГ ДА ВИ БЛАГОСЛОВИ!


Последната промяна е направена от Елена П. Борисова-Куртева на Съб Мар 26, 2011 4:00 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Елена П. Борисова-Куртева
Елена П. Борисова-Куртева

Брой мнения : 103
Join date : 31.12.2010
Местожителство : Свиленград - Nickname: elina

Върнете се в началото Go down

Молитва към Бог за себе си! Empty Re: Молитва към Бог за себе си!

Писане by Пламен Николов on Пет Мар 25, 2011 8:17 pm

Елена П. Борисова-Куртева написа:
Благодаря за намесата. Определено бе нужна ! Бог ми даде голям мир часове преди да отворя лаптопа. Нуждаех се от Божия мир . Знаех , че нищо не е случайно и това трябваше да се случи .
Още веднъж благодаря.
Не съм имала намерение да ви лишавам от нищо. Напротив , казала съм го не веднъж, че нямам намерение да напускам, освен ако вие ме изгоните. Разбира се тогава Бог няма да ми иска сметка и ще съм спокойна. Аз наистина съм Божий служител и знам какво е да отговаряш пред Него !
Реших да икономисам постове - нали така ме съветва админ-а и написах нещо, което определено Бог ми даде и вярвам, че е много ценно във стар пост /икономия/ и вие въобще не сте го видяли, а очаквах да си кажете мнението.Икономията в случая не е печалба ,а загуба.
Явно имате влияние над админ-а, защото промяната в него е очевадна. Все пак той слуша някого.
Впечатляващо.
Бог да ви благослови! Амин.

Да намесата е своевременна и полезна и за двама ни (поне аз така мисля)!
Да, слушам някого - Божия Глас, а Той може да дойде и чрез някой брат или сестра, ако вътре в себе си съм пропуснал да Го чуя!
Нали "в Него живеем движим се и съществуваме...?!", но трябва да бъде на трона в нашите сърца за да бъде всичко в пълнота!
Това важи за всички без изключение, защото добре знаем, че плътта се противи на Духа, и то е за да ни научи Бог как да Му бъдем угодни във всичко! Амин!

Бог да благослови всички! Амин! I love you
Пламен Николов
Пламен Николов
Администратор
Администратор

Брой мнения : 223
Join date : 03.12.2010
Age : 45
Местожителство : Е.П.Ц. - Тетевен / Администратор / Пламен Б. Николов

http://epcteteven.ovo.bg/?lwGjIL

Върнете се в началото Go down

Молитва към Бог за себе си! Empty Re: Молитва към Бог за себе си!

Писане by Елена П. Борисова-Куртева on Нед Мар 27, 2011 11:58 am

Скъпи Татко,

Идвам при Теб в Името на Исус Христос.
Казал си в Словото "Буквата убива , Духа оживотворява."
Опитах се да бъда водена от Духа, но не съм спазила "буквата" на Пламен и Бетина и бях укорявана не веднъж. Изстрих всичко, което не отговаря на "тяхната буква" и сега съм укорявана заради Духа."Така ли служиш на Бога?"
Как да угодя и на двете - и на буквата и на Духа, като Ти си казал, че е невъзможно!
Но за теб всичко е възможно, моля те дай ми съвет?
За мен е невъзможно, хем да се съобразявам с човеци и човешки правила, хем да служа на Теб.
Петър каза:" На човеци ли да угаждаме или на Бог - сами преценете!"
С пълна вяра,че ще получа отговор от Теб, не от други, които се представят на Бог, Ти благодаря от сърце,
Амин.
Елена П. Борисова-Куртева
Елена П. Борисова-Куртева

Брой мнения : 103
Join date : 31.12.2010
Местожителство : Свиленград - Nickname: elina

Върнете се в началото Go down

Молитва към Бог за себе си! Empty Re: Молитва към Бог за себе си!

Писане by Пламен Николов on Нед Мар 27, 2011 5:24 pm

Елена П. Борисова-Куртева написа: Скъпи Татко,

Идвам при Теб в Името на Исус Христос.
Казал си в Словото "Буквата убива , Духа оживотворява."
Опитах се да бъда водена от Духа, но не съм спазила "буквата" на Пламен и Бетина и бях укорявана не веднъж. Изстрих всичко, което не отговаря на "тяхната буква" и сега съм укорявана заради Духа."Така ли служиш на Бога?"
Как да угодя и на двете - и на буквата и на Духа, като Ти си казал, че е невъзможно!
Но за теб всичко е възможно, моля те дай ми съвет?
За мен е невъзможно, хем да се съобразявам с човеци и човешки правила, хем да служа на Теб.
Петър каза:" На човеци ли да угаждаме или на Бог - сами преценете!"
С пълна вяра,че ще получа отговор от Теб, не от други, които се представят на Бог, Ти благодаря от сърце,
Амин.

Здравей сестра Елена!
Ще ти отговоря тук не на ЛС!
Ако отново ти напиша стиховете в които Господ показва, че грешиш в това, което сега си написала, отново ще сгрешиш като наречеш нищожен човек бог! За това ще се моля за теб и съм уверен, че Бог ще открие, и премахне всичко, което ни пречи да Му служим с Дух и Истина! Та дори и чрез младенци и сучещи може да го стори! Мисля, че ще се съгласиш, че по този начин както процедирахме до сега и двамата нарушавахме правилата на форума, а какво да кажем за Божиите правила? (Тит 3 глава)! Беше казано не веднъж, че не трябва да изтъкваме кой колко знае и може (против правилата на форума е дори - точка 2), а да приемаме съвет, поучение, насърчение и изобличение чрез всички, защото в много неща дори не виждаме, че грешим! Ето, че и двамата не се спряхме да се атакуваме един друг (а това Христос не е правил!), в което и двамата съгрешихме!

Моля те Отче Свети и Праведни, Господи Исусе Христе, прости и на двама ни, и на всички, защото по този начин може мнозина от четящите да са се съблазнили и да са стори и по-големи грешки (Галатяни 2:14)!
Прости ни Отче Свети и Праведни, Господи Исусе Христе, че дори не обърнахме внимание, на молитвата, която даде да се публикува тук, и не вникнахме в съдържанието и за изпълнение чрез нас!
Моля те изпълни ни с Твоята Сила за да се изпълни за Твоя Слава и Прослава! Амин!:
Исус Христос - Господ мой и Бог мой!

Господи, Исусе Христе, Боже наш,
направи всички нас инструменти на Твоя покой,
и изпълни ни със Своята Сила и Воля,
за да се изпълнява службата, която си ни отредил.
Отмахни омразата, и я замени с Твоята любов;
отмахни обидата, и я замени с Твоята прошка;
отмахни съмнението, и го замени с пълна вяра в Теб;
отмахни отчаянието, и го замени с пълна надежда в Теб;
отмахни мрака, и го замени с Твоята Вечна Светлина;
отмахни тъгата, и я замени с Твоята Вечна Радост.
Благослови ни не да търсим утешение, а да утешаваме;
не да бъдем разбирани, а да разбираме;
не да бъдем обичани, а да обичаме с Твоята Любов;
защото давайки получаваме,
защото като прощаваме, биваме опростени,
и защото умирайки чрез кръщението в Твоето Име,
се новораждаме в Теб за Вечен Живот.
Дар, който си обещал на всички, които Те обичат!

Да бъде благословено Името Господно!


Амин!Моля се за всички Твои чада и с думите на Давид, които отправи към Теб, написани в Псалом 27:4-14:


Псалом 27
4. Едно нещо съм поискал от Господа, това ще търся, - Да живея в дома Господен през всичките дни на живота си. За да гледам привлекателността на Господа. И да Го диря в храма Му.
5. Защото в зъл ден ще ме скрие под покрова Си, Ще ме покрие в скривалището на шатъра Си, Ще ме издигне на канара.
6. И сега главата ми ще се издигне Над неприятелите ми, които ме окръжават; И ще принеса в скинията Му жертва на възклицания, Ще пея, да! ще славословя Господа.
7. Слушай, Господи, гласа ми, когато викам; Смили се тоже за мене, и отговори ми.
8. Когато Ти рече: Търсете лицето Ми, Моето сърце Ти каза: Лицето Ти ще търся, Господи.
9. Да не скриеш от мене лицето Си; Да не отхвърлиш с гняв слугата Си; Ти ми стана помощ; недей ме отхвърля, И недей ме оставя, Боже, Спасителю мой;
10. Защото баща ми и майка ми са ме оставили; Господ, обаче, ще ме прибере.
11. Научи ме, Господи, пътя Си, И води ме по равна пътека поради ония, които ме причакват.
12. Да ме не предадеш на волята на противниците ми; Защото лъжливи свидетели са се дигнали против мене, Които дишат насилие.
13. Ако не бях повярвал, че ще видя благостите Господни В земята на живите - бих премалнял.
14. Чакай Господа; Дерзай, и нека се укрепи сърцето ти; Да! чакай Господа.


I love you Бог да благослови всички! Амин! I love you
Пламен Николов
Пламен Николов
Администратор
Администратор

Брой мнения : 223
Join date : 03.12.2010
Age : 45
Местожителство : Е.П.Ц. - Тетевен / Администратор / Пламен Б. Николов

http://epcteteven.ovo.bg/?lwGjIL

Върнете се в началото Go down

Молитва към Бог за себе си! Empty Re: Молитва към Бог за себе си!

Писане by Елена П. Борисова-Куртева on Сря Мар 30, 2011 12:36 pm

Елена П. Борисова-Куртева написа: Скъпи Татко,

Идвам при Теб в Името на Исус Христос.
Казал си в Словото "Буквата убива , Духа оживотворява."
Опитах се да бъда водена от Духа, но не съм спазила "буквата" на Пламен и Бетина и бях укорявана не веднъж. Изстрих всичко, което не отговаря на "тяхната буква" и сега съм укорявана заради Духа."Така ли служиш на Бога?"
Как да угодя и на двете - и на буквата и на Духа, като Ти си казал, че е невъзможно!
Но за теб всичко е възможно, моля те дай ми съвет?
За мен е невъзможно, хем да се съобразявам с човеци и човешки правила, хем да служа на Теб.
Петър каза:" На човеци ли да угаждаме или на Бог - сами преценете!"
С пълна вяра,че ще получа отговор от Теб, не от други, които се представят на Бог, Ти благодаря от сърце!
Амин.


Скъпи Татко,Идвам при Теб в Името на Исус Христос. Идвам с голяма благодарност в сърцето си към Теб.
Нон стоп да Те хваля ще бъде малко . Ти си прекрасен и толкова Те обичам.
Отново даде отговор , за който от цяло сърце Ти благодаря.
Сега моля участниците във форума да отговорят на една не трудна притча "Блудния син".
Тя е нужна на всеки един от нас да я разбира и се възползва от поуката. Моля Те благослови ги и им дай мъдрост да я разбират и да се поучат от нея за земния си живот.
"Людете ми погиват от липса на знания". Моля те дай им нужните знания, за да Ти служат.
Благодаря Ти , че го правиш. Амин. Very Happy
Елена П. Борисова-Куртева
Елена П. Борисова-Куртева

Брой мнения : 103
Join date : 31.12.2010
Местожителство : Свиленград - Nickname: elina

Върнете се в началото Go down

Молитва към Бог за себе си! Empty Re: Молитва към Бог за себе си!

Писане by Елена П. Борисова-Куртева on Сря Мар 30, 2011 12:38 pm

*******************************************************************************
Програмата за втори път ми прави лоша шега - записва по два пъти един пост. Защо?
За да ме критикуват. Но този път не приемам критика ! Very Happy I love you
Елена П. Борисова-Куртева
Елена П. Борисова-Куртева

Брой мнения : 103
Join date : 31.12.2010
Местожителство : Свиленград - Nickname: elina

Върнете се в началото Go down

Молитва към Бог за себе си! Empty Re: Молитва към Бог за себе си!

Писане by Пламен Николов on Сря Мар 30, 2011 5:06 pm

Елена П. Борисова-Куртева написа:*******************************************************************************
Програмата за втори път ми прави лоша шега - записва по два пъти един пост. Защо?
За да ме критикуват. Но този път не приемам критика ! Very Happy I love you

Не, няма да бъдеш критикувана сестра!
Съвсем забравих, че тези които ползват Windows могат да имат подобен проблем причинен от някой вирус, компютърен червей или някоя друга гадинка! Аз вече от доста време ползвам безплатната Българска ОС (операционна система) USU Linux BG ! Не знам ти каква ОС (операционна система) ползваш, но ако е Windows XP/Vista или 7 , е напълно възможно от това да имаш проблеми! До като ползвах Windows винаги сканирах с тези две програми, защото винаги антивирусните пропускат, и не улавят всичко!
Ето и програмите за почистване на системата от скрити зарази (те не са антивирусни, а помощни програми към антивирусните такива):
Malwarebytes Anti-Malware ; SUPERAntiSpyware Free

Бог да благослови всички, и да им вложи в сърцата желание за общение, защото обшението помежду ни е Любов Господна! Амин!
Пламен Николов
Пламен Николов
Администратор
Администратор

Брой мнения : 223
Join date : 03.12.2010
Age : 45
Местожителство : Е.П.Ц. - Тетевен / Администратор / Пламен Б. Николов

http://epcteteven.ovo.bg/?lwGjIL

Върнете се в началото Go down

Молитва към Бог за себе си! Empty Re: Молитва към Бог за себе си!

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите