"Пътя, Истината и Живота!"

Go down

"Пътя, Истината и Живота!" Empty "Пътя, Истината и Живота!"

Писане by Пламен Николов on Пон Мар 28, 2011 3:52 pm
"Пътя, Истината и Живота!"


"Пътя, Истината и Живота!" Img_2510

Исус му казва:

Аз съм пътят и истината и животът; никой не идва при Отца освен чрез Мене.
Повечето хора изобщо не се замислят, че може би им липсват тези три неща - пътят, истината и живота. Защо да им е непознат пътят? Те считат, че имат ясна представа, как трябва да изглежда личният им път. Те сами са планували професията си, преследват определени цели в семейството, обществото и дори в политиката, и знаят какво искат. Защо им е тогава някакъв специален път? Също толкова уверени са и по отношение на истината. Та досега безброй пъти е трябвало да решават, кое е истина и кое не, и вече имат опит. Човек вярва, че може сам да определи какво е истина, според критериите, които сам си е изработил. Случилото се с богатия млад мъж, описан в Библията е много красноречив. Той не само имаше много богаство по плът, но и притежаваше духовно богатство изпълнявайки заповедите: "Учителю благи, какво да сторя за да наследя вечен живот?", а Господ му отговори: "Защо Ме наричаш благ? Никой не е благ освен един Бог. Знаеш заповедите: Не убивай; Не прелюбодействувай; Не кради; Не лъжесвидетелствувай; Не увреждай; Почитай баща си и майка си! А той Му рече: Учителю, всичко това съм опазил от младостта си. А Исус, като го погледна, възлюби го, и му рече: Едно ти не достига; иди продай все що имаш и дай на сиромасите, и ще имаш съкровище на небето; и дойди и Ме следвай. Но лицето му посърна от тая дума и той си отиде наскърбен, защото беше човек с много имот." Когато човек не е готов да се откаже дори от себе си, за да стане Божие притежание, още повече, че Господ плати прескъпа цена, за да не бъдем вече свои си, а Божии чада, той не е готов да тръгне по пътя на истината, за да наследи Вечен Живот!
Ами животът? Че него си го има. Човек е жив, здрав и не мисли за нищо друго, освен да живее здравословно, да е добре осигурен и да се наслаждава на живота. Че какво да му липсва още? Писано е в Божието Слово, че пътят на човека е заблуда, истината му се оказва заблуда, а животът - нищо друго освен едно лъкатушене към смъртта, да, към вечната смърт и съд.
Господ Исус Христос Е Всичко, Което е необходимо за спасение от тази ситуация:
Той е пътят, истината и животът!
Който Го Приеме с Вяра, има в Него Всичко, което някога би мечтал да има, и му е липсвало! Без Него, човек продължава по грешния си път, не осъзнава своята заблуда и пропуска, че смъртта, като следствие от греха, е неговото сигурно и ужасно бъдеще. А Го приема, когато Господ заеме мястото си на трона в сърцето на вярващия!
Бог без да държи бележка за невежеството на човеците е Заповядал Всички да се Покаят!
Бог сериозно предупреждава в Своята Любов изгубения грешник, и му предлага Спасение в
Господ Исус Христос! Амин!

Бог да благослови всички!


Амин!Пламен Николов
Пламен Николов
Администратор
Администратор

Брой мнения : 223
Join date : 03.12.2010
Age : 45
Местожителство : Е.П.Ц. - Тетевен / Администратор / Пламен Б. Николов

http://epcteteven.ovo.bg/?lwGjIL

Върнете се в началото Go down

"Пътя, Истината и Живота!" Empty Re: "Пътя, Истината и Живота!"

Писане by ЛЮДМИЛ ЗАХАРИЕВ on Чет Мар 31, 2011 7:18 am

Много се радвам, че със сестра Елена започнахте да работите за Бога много по ползотворно е двете теми тази и за блудния син се допълват Бог да ви благослови.Амин.
ЛЮДМИЛ ЗАХАРИЕВ
ЛЮДМИЛ ЗАХАРИЕВ
Пастор
Пастор

Брой мнения : 31
Join date : 01.12.2010
Age : 56
Местожителство : гр. Тетевен / П-р Е.П.Ц-Тетевен / Людмил Захариев

Върнете се в началото Go down

"Пътя, Истината и Живота!" Empty Re: "Пътя, Истината и Живота!"

Писане by Пламен Николов on Чет Мар 31, 2011 10:39 am

ЛЮДМИЛ ЗАХАРИЕВ написа:Много се радвам, че със сестра Елена започнахте да работите за Бога много по ползотворно е двете теми тази и за блудния син се допълват Бог да ви благослови.Амин.

Здравей братко! Радвам се, че мислиш по този начин, но за съжаление сестра Елена не е на това мнение, поне според това, което е написала в последния си пост тук: Какво се случва във форум-общение
Надявам се, и се моля с цялото си сърце, Бог да ни доведе до единомислие със Себе Си, и в Един Дух със Себе Си, за да бъдем единомислени, единодушни и помежду си, за да има истинското общение помежду ни, което е Любов Господна! Амин!
Пламен Николов
Пламен Николов
Администратор
Администратор

Брой мнения : 223
Join date : 03.12.2010
Age : 45
Местожителство : Е.П.Ц. - Тетевен / Администратор / Пламен Б. Николов

http://epcteteven.ovo.bg/?lwGjIL

Върнете се в началото Go down

"Пътя, Истината и Живота!" Empty Re: "Пътя, Истината и Живота!"

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите