Готови ли сме да вършим БОЖИЕТО ДЕЛО?

Go down

Готови ли сме да вършим БОЖИЕТО ДЕЛО?

Писане by ЛЮДМИЛ ЗАХАРИЕВ on Чет Апр 14, 2011 7:56 am

Слава на Бога! Благословени всички, който четат това Слово, казва Духът! Ето един стих от Словото за размисъл: Иоан 7:28 Затова те Му рекоха: Какво да сторим, за да вършим Божиите дела?. Бог ме подтикна да пиша, за да видим като Божии чада дали вършим Божията Света Воля, дори и на нас да не ни се иска?! Готови ли сме да намерим изгубената и да отклоним този който отива в пропаста?! Лесно ли се отказваме при сблъскването с първите трудности, или е по-лесно да се оправдаем: Бог не ми дава да пиша или да направя каквото и да е?! Така ли правеше Исус нашия Господ, който вършеше волята на Отца на духовете?. Той каза, че е изпратен при грешните, а не при праведните! Лесно ли гледаме с безразличие, когато брат или сестра отиват в заблуда, или падат, и ние седим безучастни и се радваме (така му се пада, нали му говорихме той не чу)?! Това ли е борбата с тъмните поднебесни сили на злото, като крием един от друг истината ако я знаем, и да казваме Бог да ти я открие да не ставам клюкар?! Та ако Бог е открил на теб, не е ли да я откриеш на всички, за да извършиш Божието дело поверено на теб?! Мислим ли, че можем да избягаме от отговорността пред Бог?! Ин.6/29 Исус в отговор им рече: Това е Божието дело, да повярвате в Този, Когото Той е изпратил.! Божието дело е да помогнем на другите да повярват в Този Който е пратил! Моля се Бог да докосне всяко сърце готово да работи за Бог, без да търси извинение!!! Да ни направи Бог силни работници на Неговата нива, за да не се огъваме лесно пред трудностите а да бъдем повече от победители!!! Амин! sunny
avatar
ЛЮДМИЛ ЗАХАРИЕВ
Пастор
Пастор

Брой мнения : 31
Join date : 01.12.2010
Age : 55
Местожителство : гр. Тетевен / П-р Е.П.Ц-Тетевен / Людмил Захариев

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Готови ли сме да вършим БОЖИЕТО ДЕЛО?

Писане by Докса on Пон Сеп 05, 2011 6:09 pm

брате,засягаш един изключително важен въпрос който се отнася до християнските,човешки/лични/взаимотношения.
Трябва обаче да започнем от вида на църквата която посещаваме.Като казвам "вида" имам пред вид човешкия капацитет.Ако една църква има около 100 вярващи колко от тях се познават помежду си и си изграждат лични отношения?Ти познаваш ли всички членове на църквата лично- имената им,семейното положение?На колко си посетил домовете?Обикновенно в големите църкви се създават кръгове от вярващи които изграждат лични отношения.Получава се нещо като затворени общности /касти / като кръгът около пастора и съпругата му е най-висш.А и по малките църкви не се различават много от тази "структура"Много от новите вярващи отпада поради тази причина.Смятали са че в църквата ще намерят дом и семейство а намират клуб.
Аз имах в практическия си живот случай в който трябваше да помогна на една жена за да намери правилния път.Нали знаете как става?Поучения,назидание....
Ала ставаше по трудно.Плача аз пред Господа и питам що да сторя а Светия Божи ми казва -" Да млъкнеш!Ще си до жената непрестанно с радост.Ще и помагаш в нуждите.Към нея ще мълчиш - няма да поучаваш,няма да назидаваш.Ако те пита за нещо с любов ще отговаряш.
Към нея ще мълчиш ала към мене ще викаш!За нея ще се молиш!И ще я измолиш!"
И така стана.Останах до нея.Другите се отдръпнаха.И тя се прилепи към мен.Всъщност към Бога се прилепи щото това бе Божия наредба.
Тъй брате.Хората се дела се печелят за Бога не с думи и цитати които те не разбират.Кажи му с обикновенни думи какво казва Библията и той ще те разбере.Недей му афишира колко много знаеш и колко възвише си.Ако искаш да спечелиш някой слез до него и когато го спечелиш той ще се качи до тебе.
Бог да благослови!

Докса

Брой мнения : 20
Join date : 30.08.2011

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите