Прочетете за Идолопоклонството с боядисаните яйца и великденския заек!

Go down

Прочетете за Идолопоклонството с боядисаните яйца и великденския заек!

Писане by Е.П.Ц.-Тетевен on Съб Апр 23, 2011 10:11 amПазете се от идоли
и
Бягайте от идолопоклонството!!!
Идолопоклонството с боядисаните яйца и великденския заек!

Така нареченият Велики четвъртък, е денят в който според традицията
се боядисват великденските яйца.
В Германия (и не само) е разпространен също и така нареченият Великденски заек.Запитвали ли сте се откъде произлизат тези традиции?

Всички те са езически!


"На Никейския събор открит на 20 май 325 г., от датата 20 юни било дискутирано и времето за празнуването на Великден, като било дадено правото на епископа на Алескандрия по-късно след събора да обяви времето – първата неделя след първото пълнолуние след пролетното равноденствие – времето на езическия празник на Естре (богиня свързвана с пролетта и прераждането на живота след зимата, нейното име носи женския хормон естроген), това било и времето когато се чествало възкресението на бога Митра. Естре, Еостре или Остара е богиня на пролетта и плодовитостта в тевтонската митология, нейното име също носи месец еостур който съответства на април и се свързва още с пролетния фестивал остертага. Едната от думите която се използва на английски за Великден е Easter и отново произлиза от името на богинята, като по това време се правел и ритуален лов на зайци и езичниците й принасяли в жертвоприношение зайци. По правилно е на английски да се използва термина Passover произлизащ от passions of Christ (раните на Христос) и Пасха. Коренът на думата easter идва от тевтонския корен "aew s" – зора и се свързва с Венера, еос – майка на зората, богиня на зората и е просто едно от превъплъщенията на Луцифер. Както е добре известно при много от езическите божества е имало приемственост и Естре отговаряла на почитаната във Вавилон и Месопотамия богинята Ищар или Астарта, известна като „кралицата на небето” в чиято чест се извършвала свещена храмова проституция и през пролетта се правели оргии. Първоначалният й символ е бил заек и именно от там произлиза емблемата със заека на списанието Playboy.
Рисуването на яйца по време на празниците също има езически произход и е символ на вселената и плодородието на "богинята" и се е практикувало в Персия, Рим и Китай. Според тях яйцето имало магическа сила и било заравяно при основите на къщата, за да предпазва живеещите в нея от зли сили, с него римлянките гадаели какъв ще бъде полът на бъдещото дете, а булката преди да прекрачи прага на новия си дом настъпвала яйце. Във Вавилон откъдето произлиза боядисването на яйца като магически акт в чест на богинята Астарта било принасяно тримесечно дете. Дванадесет месеца по-рано главният жрец правел свещен секс с девица за да може да бъде доставено дете за жертвоприношението. С кръвта на детето се намазвало яйце, което ставало червено. Символизма с яйцето също се свързва с богинята. Според легендите богинята Астарта се появила в огромно яйце в река Ефрат. За споменатото жертвоприношение жрецът трабвало да облече чисто нова роба. По този обичай в много страни хората на Великден си обличат нови дрехи. От този ритуал към Астарта вероятно е останал и обичаят да се запазва едно яйце (най-често червено) една година до следващия Великден.
Почитането на "Великденския заек", който е характерен предимно за Германия е отново езически и се свързва с Еостре, като навлиза в народното творчество през XV век чрез една приказка с езически характер, в която се разказва за заек, който криел шарени яйца от децата. Според някои източници до Никейския събор християните от изтока чествали Великден според еврейския календар и Пасхата на 16 нисан, който според Новия завет бил деня на разпъването на Исус през 3790 година по еврейския календар, докато западните християни чествали неделята след Пасхата. Името на месец нисан, първоначално (до вавилонския плен) наричан авив идва от акадски нисану и шумерски нисаг – "първи плодове" и е първият месец в еврейската година, обявен от Бог в Изход 12:2 състоящ се от 30 дни през март и април. В Мозал - еврейския зодиак нисан е изобразяван като агне. При еврейския лунен календар на всеки 3 години се получават 11 дни разлика, което бива отбелязвано с добавъчен месец. Ето защо празниците и всяка година се падат на различни дати спрямо календара, който ние използваме.Така например 14 нисан през 2010 г. според еврейския календар е бил на 29 март и е било редното християните да започнат се честват Великден три дни от тази дата и да се скъсат езическите връзки при честването на този празник с манипулативно обявеното време от Атанасий от Александрия."

Може да се обобщи, че Кръстната Пасха (Великден) е истински празник даден от Бог
и при това двоен празник с възкресението на Исус Христос,
но традициите са езически от които християните трябва да се пазят.


Източник: Blog.bg
За по-голяма яснота относно идолопоклонството прочетете и тази статия:


Апостол Павел ни е предупредил за тези неща, като ни е написал:

1 Коринтяни 10:20
Но казвам, че онова, което жертвуват езичниците,
жертвуват го на бесовете, а не на Бога;
но аз не желая вие да имате общение с бесовете!


1 Йоаново 5:21
Дечица, пазете себе си от идоли!!!

Или както и написано на снимката по-долу от най-новия превод на Новия Завет:

1 Йоаново 5:21
Дечица, пазете се от лъжливи богове!!!
Писано е в най-стария превод на Библията, както и в най-новия превод на Новия Завет в 1-во Йоан 5:18:
"Знаем, че всеки, който е станал Божие дете, не продължава да греши,
защото Божият Син го пази и лукавият не го докосва"

Това е вярното, защото съвпада на 100% с казаното от нашия Господ Исус Христос
в:

Ето и снимка, за да не каже някой, че си измислям нов текст на Библията:Вярвате ли го това?

Защото Господ се моли Той да ни пази от лукавия, а не ние сами себе си да пазим!!!


Йоан 17:15 Не се моля да ги вземеш от света, но да ги пазиш от лукавия.
Бог да благослови всички, и да ни пази и закриля в Името си от лукавия,
за да устоим до край, и да не се посрамим пред Него в пришествието Му!


Амин!


avatar
Е.П.Ц.-Тетевен
Администратор
Администратор

Брой мнения : 363
Join date : 30.11.2010
Местожителство : Е.П.Ц. - Тетевен / Администратор - Пламен Б. Николов

Вижте профила на потребителя http://bible.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите