Да живеем за нещо повече от себе си

Go down

Да живеем за нещо повече от себе си Empty Да живеем за нещо повече от себе си

Писане by Е.П.Ц.-Тетевен on Пет Сеп 23, 2011 11:03 amДа живеем за нещо повече от себе си


Да живеем за нещо повече от себе си Jiveip10
Eдна така добре позната история за Йон ще ни разкрие какво означава да живееш за нещо повече от себе си! Името на Йон означава гълъб – символ на свобода, послание за мир, за живот и святост. Призивът на Йон съвпада с всяко едно от тези значения. Той имаше призив да занесе послание на гр. Ниневия, за да бъде спасен и да заживее в святост. Но точно тук дойде сблъсъкът с разбирането на Йон и с принципите на Бог. Неговото виждане беше да каже какво ще се случи и да види възмездието на Бог върху града, като знак на обещаното от Бог. Но забравяше, че в сърцето на Бог има много милост за всеки, който се обърне към Него. Йон не беше предвидил такава развръзка на ситуацията – той искаше да покаже Справедливия Бог, на Когото служи. А това, което се случи, някак накърни неговата репутация на пророк. Интересното е, че преди да се стигне до тук, Йон трудно се отдаде на призива си, той упорстваше и бягаше от задълженията си на пророк, а след това беше сърдит, заради милостта на Бог. Бягството му беше напълно съзнателно, той просто реши да си направи разходка с лодка и то във време на призив. Подходящо време за почивка, според Йон. Много често и ние решаваме да си починем от духовните си задължения, просто защото не искаме да ги вършим и да се покорим, но резултатите никога не са добри!

Въпросът ми е Бог спира ли ни, докато потъваме? Определено Той ни праща сигнали – бури, които да ни отрезвят, но ние все пак можем да изберем да сме непукисти и да спим спокойно, защото сме на почивка .

Нашата почивка може да наруши мира на много хора около нас. Не сме само ние. Безотговорността ни не пречи само на нас, ние поставяме хората около себе си в стресови ситуации, вредим им, караме ги да ни носят и да страдат, заради непоетите от нас отговорности. Но има избавление и освобождение и то се крие в една специална молитва. Когато стигнем дъното, трябва да се пречупим и да се смирим, трябва да осъзнаем, че не можем да живеем единствено и само за себе си, Бог има за нас нещо повече от това.

Кое прави молитвата ефективна? - Точката на пречупване!!! Освобождението идва чрез: молитва, в която си се пречупил и съкрушил пред Бог, хваление към Бог – твоята благодарност, вярност в посвещението – твоето устояване.
И сега ще ви провокирам като кажа: Не можем да живеем за нещо повече от себе си, ако не сме живяли за себе си, ако не се познаваме, ако не се приемаме и не се обичаме. „Обичай ближния си, както себе си” – така казва известния стих. Но как? Можем да помислим?! Не може да сме мащабни, ако не сме съградили дома си, ако не сме удоволетворили семейството си. Започва се от малкото към голямото. Опознай себе си, кой си в Христос, тогава ще имаш правилно виждане и за хората около теб, тогава ще можеш да ги обичаш и приемаш, понеже първо си приел себе си и си се погрижил за твоя духовен разстеж.

Предайте се под духовната власт, която Бог е поставил над вас, тогава се предавате и на Бог. Духовен принцип: Когато вие сте свободени, тогава ще сте способни да занесете свобода и на другите!

Живей за нещо повече от себе си, тогава ти самият ще живееш!
Източник: Списание "Естир"
Бог да благослови всички! Амин!


Е.П.Ц.-Тетевен
Е.П.Ц.-Тетевен
Администратор
Администратор

Брой мнения : 363
Join date : 30.11.2010
Местожителство : Е.П.Ц. - Тетевен / Администратор - Пламен Б. Николов

http://bible.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите