Истинската любов

Go down

Истинската любов Empty Истинската любов

Писане by Е.П.Ц.-Тетевен on Нед Ное 20, 2011 8:24 pmИстинската любовИстинската любов Istins11Истинската любов донася живот в живота на другия. Тя не го натоварва и подтиска. Тя не смучи сили от него, защото тя е източник на сила. Никога не си играе със сърцето му и чувствата му. Тя го възприема такъв, какъвто е и не се опитва да го променя. Тя не го осъжда за грешките му, а му прощава и се опитва да му помогне. Тя го цени.

Истинската любов избърсва сълзите и носи утеха. Тя плаче с онзи, който е наранен или е изгубил нещо. Тя никога не е груба към онзи, който не я оценява. Дори и да бъде отхвърлена, тя никога не задържа болката в себе си.

Истинската любов е нежна в своята същност. Тя може да предизвика усмивка и в най-тъжния човек. Винаги прогонва самотата, когато я срещне на своя път. Тя може да носи много товари и въпреки това да не се оплаква.

Истинска любов може да съедини две души в една и никога да не опита да ги раздели. Тя всеки път подава ръка на онзи, който вижда че е паднал и защитава този, който е безсилен да се бори сам. Тя никога не се опитва да търси грешките в другите, защото дори и не мисли за това.

Истинската любов носи наслада за всеки, който я е приел да живее в сърцето му. Тя може да обича дори и онзи, който я мрази. Тя умее да изслушва всеки един, който би искал да говори с нея. Никога не манипулира и не подценява някои.

Истинската любов изгражда онова, което никои не може с ръцете си да съгради. Тя е трайна и постоянна. Никога не се колебае, тя знае какво иска и какво може. Нейният допир винаги носи щастие.

Истинската любов е готова да раздава, без да очаква да получи нещо в замяна. Тя може да се жертва всеки път, когато се наложи. Тя може да оцени и разбере всичко онова, което никой друг не може. Никога не се хвали, с това което е, а помага на другите да видят собствената си красота. Тя винаги издига другият над себе си.

Истинската любов може да стопи и най-леденосто сърце със своята топлота. Тя носи изцеление там където има рана. Всеки път когато я повикат тя идва на помощ и стои толкова време колкото е нужно. Никога не гледа своя часовник, защото за нея времето не съществува.

Истинската любов може да помири и най-голямата вражда. Тя изгрява там, където тъмнина е царувала и осветява всичко, което тъмнината е почернила. Тя има силата да възкресява всичко, което някога е било умъртвено, защото носи живот.

Истинската любов се ражда само там, където Бог царува, защото Неговото сърце е нейния извор.
Източник: Списание "Естир"Бог да благослови всички! Амин!


Е.П.Ц.-Тетевен
Е.П.Ц.-Тетевен
Администратор
Администратор

Брой мнения : 363
Join date : 30.11.2010
Местожителство : Е.П.Ц. - Тетевен / Администратор - Пламен Б. Николов

http://bible.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите