В заключение - Божието царство не се състои в думи, а в сила

Go down

В заключение - Божието царство не се състои в думи, а в сила Empty В заключение - Божието царство не се състои в думи, а в сила

Писане by Е.П.Ц.-Тетевен on Сря Юли 04, 2012 8:25 pmВ заключениеНека не забравяме, че Божието царство не се състои в думи, а в сила (1 Коринтяни 4:20). Думите сами по себе си са една илюзия. Те са само етикети, с които дефинираме реалността; те не са самата реалност. Запомнете, главната разлика между Божието царство и традиционната религия е, че Царството притежава на практика онова, което религията изразява с думи.
...Нашата цел е да открием Светостта, която ни отвежда в истинското Божие присъствие. Нека също не забравяме, че Господ обитава в скришно място. Няма книга, няма учител, няма човек, който да ни разкрие какво конкретно има Божията любов за нас самите. Ако знаем, че трябва да търсим Господа, ние сме длъжници на това знание, докато не го намерим.
...И накрая, правете това което знаете да правите. Ако се препънете, изправете се. Ако съгрешите, покайте се. Каквото и да правите, въпреки чувствата, които изпитвате, не губете видението си да станете като Христос. Вашето видение е най-сигурната ви надежда. Пазете го. Ако останете верни на видението си да се уподобявате на Христа, Бог ще ви даде благодат да живеете в Неговото присъствие. И когато Христос, Който е вашият живот, се яви, вие също ще се явите с Него в слава (Колосяни 3:3-4).


Франсис ФрейнджапейнЕ.П.Ц.-Тетевен
Е.П.Ц.-Тетевен
Администратор
Администратор

Брой мнения : 363
Join date : 30.11.2010
Местожителство : Е.П.Ц. - Тетевен / Администратор - Пламен Б. Николов

http://bible.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите