ИСТИНСКИЯТ ПОСТ

Go down

ИСТИНСКИЯТ ПОСТ Empty ИСТИНСКИЯТ ПОСТ

Писане by Е.П.Ц.-Тетевен on Пон Апр 08, 2013 10:01 pmИСТИНСКИЯТ ПОСТ


ИСТИНСКИЯТ ПОСТ Ndddnn10

Тема за размисъл!Деяния 17:30
Бог, прочее, без да държи бележка за времената на невежеството,
сега заповядва на всички човеци навсякъде да се покаят!

Целта на покаянието е спасението на душата - така че като обуздаваме телесните
похоти чрез Духа, да осъществим истинския пост: А той се състои във въздържане от всякакво зло!
Вярващият преди всичко, трябва: Да възлюби Господ - Живия Бог с цялото си сърце, ум, душа и сила,
за да приеме в сърцето си Светия Божи Дух, и да бъде научен от Него, да люби себе си по правилния начин, като това произведе плода - "да обича ближния си както себе си"! Това води до обуздаване гнева и раждането на прошката, като така вярващият се научава на: "Любов, радост, мир, дълготърпение, благост, милост, милосърдие, вярност, кротост, себеобуздание", започва да има съкрушено сърце, и чрез Духа да прогонва нечистите помисли, като така не угажда вече на плътта, а и всякога си представя неугасващия огън и нелицеприятния съд - тогава ще живее смирен пред Бога, в мир и любов с ближния си! Това е истинския пост - за него говори и пророк Исая от лицето на Бога: "Ето постът,който Аз избрах (казва Господ): Да развързваш несправедливите окови, да разслабваш връзките на ярема, да пускаш на свобода угнетените, да счупваш всеки хомот, да разделяш хляба си с гладния, да възвеждаш в дома си сиромаси без покрив, когато видиш голия да го обличаш, и да се не криеш от своите еднокръвни" (Ис.58:6-7).
Направиш ли всичко това: "Тогава твоята светлина ще изгрее като зората, И здравето ти скоро ще процъфне; Правдата ти ще върви пред тебе, И славата Господна ще ти бъде задна стража." (Ис. 58:8 ).
Виждаш ли в какво се състои истинския пост?! Такъв пост трябва да прилагаме, а не безразсъдно да мислим, че постът се ограничава само в това да не ядеш, и да не пиеш нищо било от сутрин до вечер или цяло денонощие и т.н.!

Въздържането от храна е прието, за да отслаби силата на плъттското тяло и да го направи покорно на Духа!
Така обаче чашата се мие отвън навътре, а Господ иска отвътре навън - а когато това стане, тогава ще дойде истинския пост в изпънение!

Нека разгледаме един случай в Библията за един от учениците на нашия Господ - апоспол Петър!
Спомняте ли си случилото се с Корнилий и неговия дом? Преди да отиде в дома на Корнилий ап.Петър се беше качил на къщния покрив, за да се моли, а самото отделяне в час на молитва бе придружено с пост:

Деяния 10:9-10
"А на следния ден, когато те пътуваха и наближаваха до града, около шестия час Петър се качи на къщния покрив да се помоли. И като огладня, поиска да яде; но докато приготвяха, той дойде в изстъпление"!
От тук започва Бог да разкрива на ап.Петър истинското изпълнение на поста! Отивайки в дома на Корнилий се изпълни чрез него написаното в Исая 58-ма глава, а това доведе всички до покаяние и приемането на този дар Светия Дух. Тогава ап.Петър си спомни видението дадено му от Бог и разбра истинското изпълнение на Божията Воля чрез правилния пост и молитва, чрез които дойде и помазанието върху целия дом на Корнилий! Точно чрез случилото се ап.Петър разбра, какво имаше в предвид Господ, когато му рече: "когато се обърнеш, утвърди братята си" (Лука 22:32)! Покорявайки се на Бога по нов начин - с Дух и Истина, ап.Петър разказа случилото се на останалите ученици, а те: "Като чуха това, те престанаха да възразяват, и славеха Бога, казвайки: И на езичниците Бог даде покаяние за живот." (Деяния 11:18)!

2 Тимотей 2:7
Размишлявай върху това, което ти казвам; и Господ ще ти даде да разбереш всичко.А ти постиш ли по този начин както ап.Петър в дома на Корнилий? Ти знаеш!
Бог да благослови всички!

Амин!


Е.П.Ц.-Тетевен
Е.П.Ц.-Тетевен
Администратор
Администратор

Брой мнения : 363
Join date : 30.11.2010
Местожителство : Е.П.Ц. - Тетевен / Администратор - Пламен Б. Николов

http://bible.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите