Как да разбираме дали сме водени от Святия Дух?

Go down

Как да разбираме дали сме водени от Святия Дух? Empty Как да разбираме дали сме водени от Святия Дух?

Писане by Елена П. Борисова-Куртева on Сря Яну 05, 2011 2:21 pm

Всички без изключения знаем, че ако сме водени от Святия Дух няма да сгрешим.Абсолютно вярно, но ако дявола ни заблуждава? На какъв дух сме? Кой ще ни каже? Както и предната тема за заблудата е много важно да имаме увереност,че водителството е от Святия Дух. Ако се заблуждаваме е най-лошото,което може да ни се случи. Защо? Правим всичко за да се спасим, а отидем в ада заради заблуда-да не бъде за никой от нас.Амин.Но нали трябва да бъдем подготвени.Добре е да споделим опитностите си.Бих искала да прочета други мнения ,преди да пиша.Бог да ви благослови.Амин. I love you
Елена П. Борисова-Куртева
Елена П. Борисова-Куртева

Брой мнения : 103
Join date : 31.12.2010
Местожителство : Свиленград - Nickname: elina

Върнете се в началото Go down

Как да разбираме дали сме водени от Святия Дух? Empty Re: Как да разбираме дали сме водени от Святия Дух?

Писане by Пламен Николов on Сря Яну 05, 2011 4:26 pm

Има много неща написани по този въпрос в Библията! Господ е най-добрия пример за това, а най-ярко от написаното се откроява написаното в Йов (който е символ на църквата) - "през много скърби трябва да влезем в Божието царство"! Скърби, които и Сам Господ понесе на кръста! Точно там - на кръста се намира и църквата на Христос днес!
Можем обаче да бъдем абсолютно сигурни, че сме пазени от Бога, ако Неговите дела ги виждаме чрез себе си! А и нали в Йов е написано, че сатана въпреки обикалянето си по земята, насам/натам, не бе видял Йов! Бог бе Този, който насочи вниманието на сатана към Йов! Но защо? Защото имаше нещо, което не достигаше на Йов и Бог искаше да му го даде, за да познава Живия Бог в пълнота! Точно това осъзна Йов накрая, когато каза тези думи:
"Йов 42:5 Слушал бях за Тебе със слушането на ухото, Но сега окото ми Те вижда;"
Именно защото Йов осъзна, че за Бог няма нищо невъзможно!
А и Господ е казал така:
"Лука 11:13 И тъй, ако вие, които сте зли знаете да давате блага на чадата си,
колко повече Небесният Отец ще даде Светия Дух на ония, които искат от Него!"
Така, че ако сме се смирили (според както е открил Бог и е написано тук за четирите стъпки на смирението) и пребъдваме постоянно в Него, Той няма да ни остави да се посрамим! Защото всички плодове на Духа, както и всички добродетели изпълнявани от Христос чрез нас, ще ни направят Божии чада! А най-важно от всичко е Вярата, която ражда Надеждата ни в Господа, и израства в Любов!
"Евреи 11:6
А без вяра не е възможно да се угоди Богу, защото който дохожда при Бога трябва да вярва, че има Бог, и че Той възнаграждава тия, които го търсят."
Давид казваше така "Винаги слагам Господа пред себе си", което в Новия Завет е написано така "Винаги гледам Господа пред себе си!"
Цялото изпълнение се заключава в думите на ап.Павел
"Галатяни 2:20 Съразпнах се с Христа, и сега вече, не аз живея, но Христос живее в мене; а животът, който сега живея в тялото, живея го с вярата, която е в Божия Син, Който ме възлюби и предаде Себе Си за мене."

Ако обичаме Господ с цялото си сърце, то и Той ще ни пази от дявола! А дявола е невъзможно да обича Господ (Мен е намразил преди вас - каза Господ)!

Ето и едно насърчение:
"1 Йоан 3:1 Вижте каква любов е дал нам Отец, да се наречем Божии чада; а такива и сме. Затова светът не познава нас, защото Него не позна.
1 Йоан 3:18 Дечица, да не любим с думи нито с език, но с дело и в действителност.
1 Йоан 3:19 От това ще познаем, че сме от истината, и ще уверим сърцето си пред Него"

sunny Обичайте Господ, защото и Той ви обича!!! sunny
Пламен Николов
Пламен Николов
Администратор
Администратор

Брой мнения : 223
Join date : 03.12.2010
Age : 45
Местожителство : Е.П.Ц. - Тетевен / Администратор / Пламен Б. Николов

http://epcteteven.ovo.bg/?lwGjIL

Върнете се в началото Go down

Как да разбираме дали сме водени от Святия Дух? Empty Re: Как да разбираме дали сме водени от Святия Дух?

Писане by Елена П. Борисова-Куртева on Сря Яну 12, 2011 3:52 am

Как да разбираме,че сме водени? Първо трябва да усещаме присъствието.Той е като гълъб и е много нежен. В присъствието Му усещаш спокойствие,мир,радост,любов. Няма нищо от делата на плътта. Чувстваш една увереност,че всичко е наред. Това,което правиш не се харесва на плътта ни,защото Божиите пътища не са като човешките. Но ако вършим Божиите съвестта не ни укорява, въпреки ,че са различни от нашите. Лошото е ,че този гълъб е много плашлив и най-малката човешка намеса го плаши и той отлита. Толкова е лошо да си тръгне ,защто след това чувстваш пустота и нищо не те радва. А когато извършиш волята Му се чувстваш толкова радостен, живота ти се струва прекрасен. Той дава живот, а плътта дава смърт. Плътските дела са мъртви дела. Ако сме го прогонили,не трябва да продължаваме по-плът,защото сме направили най-лошата размяна-живот срещу смърт. Много хора започват в Духа и продължават в плътта.За тях апостол Павел казва; Защо сте толкова неразумни,че като започнахте по Дух, продължавате по плът.Това е най-неразумното и най често правеното от Християните нещо. Точно това направиха и петте неразумни девици-започнаха в Духа и продължиха по плът/нямаха масло.Всички знаем къде ги заведе тяхната неразумност-във външната тъмнина.Да не бъде за никой от нас.Амин.
Елена П. Борисова-Куртева
Елена П. Борисова-Куртева

Брой мнения : 103
Join date : 31.12.2010
Местожителство : Свиленград - Nickname: elina

Върнете се в началото Go down

Как да разбираме дали сме водени от Святия Дух? Empty Re: Как да разбираме дали сме водени от Святия Дух?

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите