БОЖИЯТА ЛЮБОВ!

Go down

БОЖИЯТА ЛЮБОВ!

Писане by Елена П. Борисова-Куртева on Съб Фев 26, 2011 9:09 am

Напълно осъзнавам, че тази тема е твърде голяма и е невъзможно да се напише всичко за нея, не само в този форум ,но и във всички форуми взети заедно.Затова , като напиша за всички видове любов, ще се спра по-подробно на Божията любов. Псалмистът казва: "Страшно и чудно съм направен"(Псалм 139:14).Апостол Павел пише на Солунци "И сам Бог на мира да ви освети напълно;и дано се запазят непокътнати вашия дух, душа и тяло без порок при пришествието на нашия Господ Исус Христос" (1 Сол.5;23)Според Библията всеки един от нас се състои от части-дух ,душа и тяло. Духа е тази част, която се свързва с Бога. За това е нужна мотивация.С учебна цел представяме духа като: Разбиране,Съзнание,Прозрение,Чувствителност, Въображение и Мотивация. душата като ; Интелект/мисли/,Емоции/чувства/, и Воля/решения/. Физическото ни тяло е домът, който съдържа тези душевни и духовни способности и чрез петте физически сетива-зрение,слух,чувство,вкус и мирис- на вътрешното ни същество осъществява контакт със физическия свят около нас.Както вероятно забелязахте и в тялото и в душата и в духа има "чувства". Любовта на тялото я знае всеки, но това което не знае всеки, че Бог я допуска само с нашата "половинка"/съпруг , съпруга/. Със всеки друг за Бог е грях - прелюбодейство. Любовта на душата е истинското приятелство. Това е нещо много ценно и както казах, не може да има истинско приятелство без душевна любов и ПРОШКА.Не мисля ,че живота ни би имал смисъл , без истинско приятелство. Ако имаме Божията любов във пълнота задължително ще имаме и истинско приятелство със вярващи братя и сестри. Така да бъде! Амин. Остава третия вид любов- духовната. Тя е между родители и деца и деца и родители, между братя и сестри по плът. Това е човешка любов, но най много прилича на Божията, защото Бог казва; "Майка може да забрави сучещото си дете, но... не и Бог". От човешката любов най-силна е майчината. Не мисля,че някой ще възрази- освен ,някой баща. Бог да го благослови- така е защото не е изпитал майчината любов. Сега да си дойдем на темата-Божия любов,но ще продължа на следващата страница.
avatar
Елена П. Борисова-Куртева

Брой мнения : 103
Join date : 31.12.2010
Местожителство : Свиленград - Nickname: elina

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: БОЖИЯТА ЛЮБОВ!

Писане by Елена П. Борисова-Куртева on Съб Фев 26, 2011 11:54 am

Сега да поговорим за Божията любов! Това е пак Духовна любов, но идваща от новородения Христов Дух във нас. Точно при новорождението, за което пише в Библията- Христос се ражда в нас.Първо като малко бебе, и после пораства, ако го храним достатъчно. Както всяко бебе започва с духовно мляко и като порасне достатъчно минава на твърда духовна храна. Ние решаваме кого да храним-новородения Христов Дух в нас или старото естество. Ако е първото - в нас всички ще видят голяма промяна / както , когато влезе в семейството нов член /малкото току що новородено/. Ако няма промяна, няма и новорождение. Но както всяко бебе, новородения Дух се нуждае от грижи и храна. Грижат се за него духовните каки и батковци, както и Бог - духовния баща. А храната е Божието слово. Да , плътското бебе обича родителите си /това е вложено в него от раждането/, но истинската любов се осъзнава , когато порасне. Така е и с духовното бебе. Затова Исус каза на учениците:"По любовта ще ви познаят..." Бог ни обича, и Неговата любов е безусловна. Ние също обичаме Бог/нашия духовен баща/, и духовните си братя и сестри и това отначало е неосъзнато, но с духовното израстване става все по-силно. Точно тази любов включва целия закон. Има две заповеди, на които виси целия закон- 1. Да възлюбиш Бога с цялото си сърце, целия си ум и цялата си сила и 2. Да възлюбиш ближния си както себе си. Защо както себе си? Защото любовта към себе си е вродена-естествена. Това,което трябва да променим е любовта към ближния. И любовта остава и във вечността. Има ли по-важно нещо от нея???? Е, как ще познаем имаме ли "Билет" за Рая. По две неща ще познаем първо- Имаме ли Любов ? " Бог толкоз възлюби света, че даде...." и второ-Можем ли да прощаваме както Бог ни прости, чрез Исус. И Бог прости всичките ни грехове .Ние сме спасени по благодат , но ЧРЕЗ ИСУС. Какво значи чрез Исус. Бог на всички ли дава тази благодат? Не, само на тези, които са позволили на Исус да живее , чрез тях.Бог да ви благослови и да ви дава сила да не позволите на дявола да ви заблуждава с неговите лъжи. Амин.
avatar
Елена П. Борисова-Куртева

Брой мнения : 103
Join date : 31.12.2010
Местожителство : Свиленград - Nickname: elina

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: БОЖИЯТА ЛЮБОВ!

Писане by Пламен Николов on Съб Фев 26, 2011 1:43 pm

Още една добра тема! Бог да те благослови сестра!
Надявам се да нямаш нищо против да напиша това, защото Бог е Любов:
1 Коринтяни 15:44 сее се одушевено тяло, възкръсва духовно тяло. Ако има одушевено тяло, то има и духовно тяло.
1 Коринтяни 15:49 И както сме се облекли (чрез греха) в образа на пръстния, ще се облечем и в образа на небесния (първородния, или първосъздаден по образа Божий).
Галатяни 3:27 Понеже всички вие, които сте се кръстили в Христа, с Христа сте се облекли.
Колосяни 3:10 и сте се облекли в новия, който се подновява в познание по образа на Този, Който го е създал;
Ефесяни 4:2 понеже сте чули, и сте научени от Него, (както е истината в Исуса),
22.да съблечете, според по-предишното си поведение, стария човек, който тлее по измамителните страсти (това е външния плътски човек, който сега виждаме),
23.да се обновите в духа на своя ум (вътрешния човек),
24. и да се облечете в новия човек (вътрешния човек), създаден по образа на Бога в правда и светост на истината.
До колкото се вижда от тези стихове има разлика, между външното тяло (Адам) с което сме облечени, и вътрешното тяло (човека създаден по Образа Божий), когото Бог иска да възкреси от мъртвите! Това си го прочела и в написаното от с.Кетрин, в книгата и публикувана тук във форума - "Божествено откровение за ада" - с това започва и завеждането и в ада - отделянето на вътрешния човек (когото е видяла да минава заедно с Господ през тавана, заедно с всичките сетива), от външния човек (който е останал там на леглото)!
Точно когато вършим своите си дела (според както си го описала) вършим мъртви дела, а когато Бог възкреси вътрешния човек, създаден по Неговия Образ, Той е Този който извършва Своите Дела на Правда и Истина чрез Нас:
Галатяни 2:20 Съразпнах се с Христа, и сега вече, не аз живея, но Христос живее в мене; а животът, който сега живея в тялото, живея го с вярата, която е в Божия Син, Който ме възлюби и предаде Себе Си за мене.
Римляни 12:1 И тъй, моля ви, братя, поради Божиите милости, да представите телата си в жертва жива, света, благоугодна на Бога, като ваше Духовно служение.
Йоан 14:10 Не вярваш ли, че Аз съм в Отца, и че Отец е в Мене? Думите, които Аз ви казвам, не от Себе Си ги говоря; но пребъдващият в Мене Отец върши Своите дела.

Именно, когато Бог върши Своите Дела чрез нас има само една Воля - Божията! И ставаме изпълнители на Словото!
Тогава Божията Любов в нас е Съвършена!

Бог да благослови всички, които Го обичат! Амин!
avatar
Пламен Николов
Администратор
Администратор

Брой мнения : 223
Join date : 03.12.2010
Age : 44
Местожителство : Е.П.Ц. - Тетевен / Администратор / Пламен Б. Николов

Вижте профила на потребителя http://epcteteven.ovo.bg/?lwGjIL

Върнете се в началото Go down

Re: БОЖИЯТА ЛЮБОВ!

Писане by Елена П. Борисова-Куртева on Съб Фев 26, 2011 2:54 pm

Разбира се ,че нямам нищо против. Всеки може да сподели свое мнение. Коя съм аз , че да имам нещо против. Дори се радвам,когато има повече мнения. Бог да те благослови.Амин.
avatar
Елена П. Борисова-Куртева

Брой мнения : 103
Join date : 31.12.2010
Местожителство : Свиленград - Nickname: elina

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: БОЖИЯТА ЛЮБОВ!

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите