„ВРЕМЕ Е ДА СЕ РАЗБУНТУВАМЕ СРЕЩУ ЛЪЖИТЕ НА ВРАГА”!

Go down

„ВРЕМЕ Е ДА СЕ РАЗБУНТУВАМЕ СРЕЩУ ЛЪЖИТЕ НА ВРАГА”! Empty „ВРЕМЕ Е ДА СЕ РАЗБУНТУВАМЕ СРЕЩУ ЛЪЖИТЕ НА ВРАГА”!

Писане by Пламен Николов on Съб Апр 02, 2011 9:53 pm„ВРЕМЕ Е ДА СЕ РАЗБУНТУВАМЕ СРЕЩУ ЛЪЖИТЕ НА ВРАГА”!„ВРЕМЕ Е ДА СЕ РАЗБУНТУВАМЕ СРЕЩУ ЛЪЖИТЕ НА ВРАГА”! 81325560


"Исус казва точно и ясно на Петър, да каже не на лъжата,
че не може да се ходи по вода!"


Яков 4:7
И тъй, покорявайте се на Бога, но противете се на дявола, и той ще бяга от вас!
Все още си го спомням като че беше вчера. Бях в седми клас и стоях до Клои Нелсън. Тя беше наистина убедена, че е по-добра от мен във всичко. Нищо, което правих не й харесваше, нито пък ми помагаше да ме хареса. Все още помня деня, в който ми каза за първи път, че съм „странна”; това се заби като нож в моя 12-годишен ум, отрязвайки повечето от моята увереност. И аз помня деня, когато чух един роднина да казва на другите в семейството: „Тя е твърде чувствителна.” И разбира се имаше и други, които мислеха, че не съм достатъчно чувствителна.
След това, същата седмица, някой ми каза, че съм странна, защото съм постила твърде много.
Всички ние имаме тези малки коментари, заключени в ума ни - из говорени думи във формата на проклятие или обвинение срещу нас – изпратени от ада да разяждат нашето чувство за това кои сме ние и на Кого принадлежим. Това са тези малки парченца от нашата история, които играят една роля в това кои сме ние днес и ни държат на страна от призванието ни да станем това, което трябва да бъдем.
О, сатана е престорено скромен, това е вярно. Той хвърля обвинения срещу нашите души, които ние вече сме си задавали сами, за да ни откърти от Вечната Скала на Божията истина относно нас.
Всеки ден, десетки послания биват изпратени към нас от всякъде. Врагът има дневен ред. Той иска да ни накара да мислим, че сме безсилни, без надежда и можем да направим съвсем мъничко, за да променим нещата.
Но той греши.
От както сте били дете, сатана е прекарал доста време да ви убеждава, че сте нищо и винаги ще си останете нищо. Той се е опитвал да ви накара да се чувствате така, сякаш нещо не вие е наред – знаете, дълбоко във вас – нещо, което ви дисквалифицира от изобилния живот, който Исус ви е обещал и за който Той умря, за да го имате.
Опитвал ли се е да ви накара да мислите, че сте твърде стари? Или твърде млади? Твърде дебели? Твърде грозни? Твърде слаби? Глупави? Бедни? Една жена? Несигурни? Или както Клои би го нарекла, опитвал ли се е да ви каже, че сте странни? Той продължава да изпраща тези съобщения, че ние не сме това, което трябва да бъдем.
Е, Бог казва: „ВРЕМЕ Е ДА СЕ РАЗБУНТУВАМЕ СРЕЩУ ЛЪЖИТЕ НА ВРАГА” – всяка една от тях!
Сатана е лъжец, нали? Така че трябва ли да търсим истината за това, кои сме ние от устата на един лъжец? Не! Божието Слово е истина и живот. Само Той ни обича достатъчно, за да ни вижда правилно. Само Той вижда ясно нашите способности и великата съдба, която има за нас.Аз мога да летя!


Преди много години имах видение, че бях в къща, пълна с демони. Те ме гонеха из цялата къща, измъчваха ме с обвиненията си срещу мен. Аз се опитвах да се измъкна от тях. Просто исках да ме оставят на мира. Но те бяха непрестанни. Като развалена чешма, те продължаваха да се връщат още повече лъжи, за да изпитат и да разкъсат моя ум с отвратителните си мнения за това, коя съм и на какво съм способна.
Аз бягах от тях из цялата къща, докато те ме преследваха. Аз се обръщах и хуквах, колкото бързо можех, правейки усилие да се отърва от тях. Изведнъж, се обърнах леко към един от тях и го видях. Да, в началото това беше като малък проблясък в очите на един, но аз го видях. Видях страх в неговите грозни малки очи.
Аз се обърнах към тях и ги изгледах всичките. Беше ясно, че те се опитваха да го скрият от мен. Искаха те да са тези с контрола и въпреки това се страхуваха от мен.
Аз се обърнах и застанах пред тях, изобличавайки ги.
- Чакайте! – казах аз. – Вие се страхувате от мен, нали?
- Не! – казаха те.
Те се опитваха да задържат още малко земята си, на вече беше твърде късно. Аз бях видяла страха в очите им.
Помислих си: „От какво се страхуват?” Не беше от мен, естествено. Те се бояха от това, което беше в мен. Те ме измъчваха и се опитваха да ме убедят, че те бяха силните. Но когато видях този поглед в очите им знаех, че те бяха тези, които истински се бояха.
Те ме измъчваха, за да ми попречат да осъзная моята истинска сила – силата, която имах като дете на Бога.
Когато видях страха да се разпростира върху тях, аз знаех, че те не можеха да ме спрат. Аз минах право през тях и се запътих направо към вратата. Щях да изляза от тази къща.
Беше дошло моето време за избягам от къщата на лъжите, която сатана беше построил за мен. Те не можеха да ми се противопоставят, докато минавах през тях. Те трябваше да ми се махнат от пътя. Аз излязох през вратата и продължих да вървя.
Те ме следваха, докато аз се отдалечавах от тях и от тази ужасна стара къща от моето минало. Те не можеха да застанат на пътя ми, можеха само да ме следват. Не можеха да ме спрат, и те го знаеха, но можеха да продължават да се опитват да ме спрат с техните лъжи.
Те продължаваха яростната си атака от постоянно неодобрение относно всичко, което вършех. Опитваха се в пълно отчаяние да ме накарат да повярвам на техните глупави лъжи, но аз продължавах да вървя.
Изведнъж, моят Татко проговори на сърцето ми и каза: „Скъпа, ти можеш да летиш!”
„Какво, Боже? Мога да летя?” И вече знаех дълбоко в духа си, че наистина съдбата ми беше да летя. Знаех, че Бог иска да летя, това беше Неговата воля за мен – да направя невъзможното. Така че реших да опитам…
Аз полетях, първоначално само няколко сантиметри над земята, като демоните все още ме следваха, но аз летях!
Бог ми каза, че мога и беше прав. Аз имах способността да го направя и те знаеха това. Ето защо ги беше толкава страх от мен. Беше ги страх, че един ден ще открия, че мога да летя и тогава щях да се реея във висините.
Аз полетях над тях, борейки се да се откъсна от тях, докато те продължаваха да хвърлят обвинения на страх и съмнение към мен.
Знаеш, че не можеш да летиш – казваха те. – Да, ти наистина не можеш да летиш! – вече крещяха. Като слушах лъжите им, усещах че спадам надолу към тях със сантиметър-два, приближавайки се към техния контрол.
Тогава чувах Бог да ми казва: „Но, Виктория, ти летиш!”
„О, да”, си мислех аз. „Наистина летя.” И така аз правех това, което не можех.
Знаех, че колкото по-дълго стоя близо до земята, те щяха да продължават да хвърлят обвиненията си към мен. Изведнъж Бог каза: „Полети по-нависоко.”
Тогава почувствах издигането на истинската, дадена от Бога вяра. Тогава осъзнах: „Аз мога да летя по-високо.”
Аз погледнах към тези бедни, отчаяни създания и започнах да се усмихвам. Можех да летя по-високо, далеч от техния обсег, далеч от тях. „Не можете да стигнете това!”, мислех си с усмивка. И тогава погледнах към небето – голямото просторно прекрасно небе – и знаех, че бях наистина свободна. Можех да се реея в него.Утвърди себе си!


Чувствали ли сте някога жилото на отхвърлянето? Желаете ли да бъдете приети? Утвърдени? Чувствате ли се отчаяни за одобрение от някой, но не го получавате2
Бог казва: „Утвърди себе си!” Разпалвайте себе се в Бог и се разбунтувайте против лъжите, които врага хвърля срещу вас. Време е да се възпротивите на лъжите и обвиненията на врага и на обидните мнения на тези, които не ви обичат.
Изтръгнете етикетите, които сатана е поставил навсякъде около вас и му се изсмейте… да, точно така – изсмейте му се. Присмейте му се, защото всичко, което казва за вас е лъжа, което означава, че обратното е вярно.
Той е този, който е ужасен от вас!
Вие не сте неспособни! Той е просто лъжец.
Вие не сте дисквалифицирани! Той е просто лъжец.
Вие можете да направите всичко чрез Христос, Който е с вас и ви дава сила и да, сатана е лъжец.
Сатана ви лъже, но защо? Защо би се занимавал с вас, опитвайки се да ви накара да се съмнявате? Е, може би е заради това – може би вие можете да летите!
Той знае, че е истина и се бои от деня, в който ще осъзнаете това. Стъпете в съдбата, дадена ви от Бога и се извисете далеч от него. Той се страхува от деня, в който вие ще отлетите от неговото надмощие, над главата му към дадената ви от Бога цел в Христос.Той знае плановете


„Защото аз зная мислите, които мисля за вас”, казва Господ, „мисли за мир, а не за зло, за да ви дам бъдеще и надежда. Тогава ще извикате към Мене и ще Ми се помолите; и Аз ще ви послушам. И ще Ме потърсите и ще Ме намерите като ме потърсите с цялото си сърце. И вие ще ме намерите”, казва Господ” (Еремия 29:11-14).
Скъпи приятели, запомнете, че ние откриваме истината за това, кои сме в Божието слово. Това е мощно и ще разреже лъжите на тъмнината, за да ни освободи. Стойте върху Словото, възлюбени – то дава мир и живот!
Говорете Словото върху живота си! Прокламирайте неговата сила върху себе се и говорете живот!
Моля ви, молете се с мен:
В името на Исус, сатана заповядвам ти да си затвориш устата сега! Спри да ме лъжеш в името на Исус.
Боже, моля те да изпратиш дух на истина върху мен точно сега, за да отблъсна лъжите на тъмнината. Наводни ума ми с Твоите мир, любов и радост. Развържи ме от веригите на отхвърляне, омраза към себе си и осъждение. Говори Твоята истина дълбоко в моя дух и ми помогне да се извися над обсега на врага. Скъпи Господи, помогни ме да видя себе си както Ти ме виждаш и да изпълня моята съдба в Теб.
В името на Исус, амин!Препис от списание "Братска Любов!" - Година 19, брой 6 (214), 2009
sunny Бог да благослови всички! Амин! sunny


Пламен Николов
Пламен Николов
Администратор
Администратор

Брой мнения : 223
Join date : 03.12.2010
Age : 45
Местожителство : Е.П.Ц. - Тетевен / Администратор / Пламен Б. Николов

http://epcteteven.ovo.bg/?lwGjIL

Върнете се в началото Go down

„ВРЕМЕ Е ДА СЕ РАЗБУНТУВАМЕ СРЕЩУ ЛЪЖИТЕ НА ВРАГА”! Empty галин58

Писане by galin58 on Нед Юни 26, 2011 12:00 pm

Преди почти 20 г имах възможноста да посетя вашият гр. Тетевен. Тогава почти прохождах в пътя Христов. Бях новоповярвал издигайки се нависоко над всички тези неща които са ме владяли преди да срешна Христа.Хубаво е да летиш на крилата на любовта и то колкото се може по дълго. Но мисията пред която е изправен всеки един който е бил посветен. Да не престава да лети но да не забравя че трябва от време на време да се приземява при своите ближни и да им раскаже какво е видял за да поискат и те да полетят заедно с него. Привет от църквата в Исперих бъдете силни на слово и на дело в Божието дело. Благодатта на Господа Христа да бъде с вас.Незнам по какъв начин може да се общува с вас.
Защото не съм силен в тези технологии. Но ако достигне това послание до вас наишете ми обяснете ми как се работи на вашия саит. С много любов.

galin58

Брой мнения : 2
Join date : 19.06.2011
Age : 61
Местожителство : гр.Исперих

Върнете се в началото Go down

„ВРЕМЕ Е ДА СЕ РАЗБУНТУВАМЕ СРЕЩУ ЛЪЖИТЕ НА ВРАГА”! Empty Re: „ВРЕМЕ Е ДА СЕ РАЗБУНТУВАМЕ СРЕЩУ ЛЪЖИТЕ НА ВРАГА”!

Писане by Пламен Николов on Нед Юни 26, 2011 9:54 pm

Здравей и добре дошъл във форума!

От името на църквата в Тетевен се радваме, че пишеш във форума, и ще се радваме и за напред да го правиш, защото този форум е направен за общение помежду ни (което е Любов Господна)!

За това което си написал:
Защото не съм силен в тези технологии. Но ако достигне това послание до вас наишете ми обяснете ми как се работи на вашия саит.
Виждам, че добре си се справил, но ако искаш погледни тази тема Ръководство - Опции за писане във форума!, която не е довършена все още, но основните функции при писане са обяснени подробно!

Ще се радваме, ако и други братя и сестри в Господа се включат в общението за което сме призовани всички според написаното в този стих: 1 Йоаново 1:3! sunny

Бог да те благослови! Амин! I love you
Пламен Николов
Пламен Николов
Администратор
Администратор

Брой мнения : 223
Join date : 03.12.2010
Age : 45
Местожителство : Е.П.Ц. - Тетевен / Администратор / Пламен Б. Николов

http://epcteteven.ovo.bg/?lwGjIL

Върнете се в началото Go down

„ВРЕМЕ Е ДА СЕ РАЗБУНТУВАМЕ СРЕЩУ ЛЪЖИТЕ НА ВРАГА”! Empty Re: „ВРЕМЕ Е ДА СЕ РАЗБУНТУВАМЕ СРЕЩУ ЛЪЖИТЕ НА ВРАГА”!

Писане by galin58 on Вто Юни 28, 2011 8:30 pm

Здравейте
Благодаря на Господа Христа за възможноста да водим този диалог. Защото трудно днес се намират хора които истински обичат нашия Спасител. И ценят по достойнство неговото Слово. Бог в Христа да ви даде отговор на всички въпроси които ви интерисуват. Колкото за лъжите на врага всички трябва да бъдем будни...1 Петрово 5:8
А този род.... Матей 17:21, в днешното забързано и усилно време много предпочитат да търсят готови рецепти за всичко. Но Господ Исус научи учениците си да търсят Този които се грижи за тях. И може да ги настави във всяка истина. На Него да бъде слава до века амин. Не искам да прозвучи като поучение, вярвам че Бог ви е дал достатъно мъдрост за да разрешите всеки проблем. Благодатта на Господа Христа да бъде с вас.

galin58

Брой мнения : 2
Join date : 19.06.2011
Age : 61
Местожителство : гр.Исперих

Върнете се в началото Go down

„ВРЕМЕ Е ДА СЕ РАЗБУНТУВАМЕ СРЕЩУ ЛЪЖИТЕ НА ВРАГА”! Empty Re: „ВРЕМЕ Е ДА СЕ РАЗБУНТУВАМЕ СРЕЩУ ЛЪЖИТЕ НА ВРАГА”!

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите