Мъртви дела

Go down

Мъртви дела Empty Мъртви дела

Писане by Елена П. Борисова-Куртева on Сря Яну 12, 2011 4:16 am

Бих искала да размишляваме върху мъртвите дела.Предишната тема-Как да сме сигурни,че сме водени от Святия Дих ме подтикна да пиша върху това. Кои дела са мъртви? Нали са дела-как ще са мъртви? Спомням си думите на Господ Бог към Адам- ако ядеш от дървото за познаване на доброто и злото, непременно ще умреш.Умря ли Адам? Той продължи да живее. Защо Бог каза,че ще умре? Много хора казват,че това се отнася за в бъдеще-не умря веднага,но умря. Не,не е така-той умря веднага. Защото всички дела, които извърши след грехопадението бяха МЪРТВИ. Защо бяха мъртви- защото бяха плътски, а всички плътски дела са и мъртви,защото в тях няма живот. Една душа ми каза отдавна- "Нали има проповеди-какво като са плътски". Това е най-лошото нещо и това е целта на дявола.Вярващите са спокойни,като слушат плътски проповеди,но не разбират,че те са от дявола,защото водят към смърт. Те досущ приличат на истински /както семена,но без кълняемст/ , но в тях няма живот,защото Го няма Святия Дух. А Святия Дух е като гълъб,който лесно се плаши от най-малката човешка намеса. И човека си казва-защо толкова ще се стараем да присъства,като и без него ще се оправим.Нали научихме, вярните няща.Знаем Словото прекрасно. Е Святия Дух, Го няма ,но самото Слово е вярно и то ще ни променя. Не дори Словото неможе да ни промени без Святия Дух. Когато Бог създаде всемира-първо се каза,че Святия Дух се носеше над водата. Тогава Бог каза и стана. Исус ни казва- "Ще ви дам друг утешител" нищо,съсем нищо не можем без Него. Ако не го разберем и не започнем да вършим всичко само в Неговото присъствие вършим делата на дявола и той ни ръкопляска.Защото всичко,което сме създали без присъствието на Святия Дух е МЪРТВО.
Елена П. Борисова-Куртева
Елена П. Борисова-Куртева

Брой мнения : 103
Join date : 31.12.2010
Местожителство : Свиленград - Nickname: elina

Върнете се в началото Go down

Мъртви дела Empty Re: Мъртви дела

Писане by ЛЮДМИЛ ЗАХАРИЕВ on Пет Яну 14, 2011 8:26 pm

Мила сестричке Словото е Бог и думите в Него са Дух и живот.Ако ние го изпълняваме както си искаме не ходим според истината и Исус не е с нас(мъртви дела).Заблуждаваме себе си а в някой случай и другите,но много добре знаем какво правим и знаем,че грешим ако кажем,че не знаем лъжем.Словото ни води в истината и Св.ДУХ го оживотворява,но тогава на нас няма да ни хареса(плътта се противи).Обаче Господ ни учи,че в царството небесно на сила се влиза.От нас зависи да се насилим да ходим както ни води Духа,чрез Словото.Духа,Утешителя взима от Исус и на нас го дава.
Лука.16:27 А той рече: Като е тъй, моля ти се, отче, да го пратиш в бащиния ми дом;
28 защото имам петима братя, за да им засвидетелствува, да не би да дойдат и те на това мъчително място.
29 Но Авраам каза: Имат Моисея и пророците; нека слушат тях.
30 А той рече: Не отче Аврааме; но ако отиде при тях някой от мъртвите, ще се покаят.
31 И той му каза: Ако не слушат Моисея и пророците, то и от мъртвите да възкръсне някой, пак няма да се убедят.
Святия Дух ни води пак там при люде употребени от Бог.Дано съм бил полезен.Бъди благословена и Бог да отвори умовете ни да разберем Словото Му и сила да Го изпълним. Амин!
ЛЮДМИЛ ЗАХАРИЕВ
ЛЮДМИЛ ЗАХАРИЕВ
Пастор
Пастор

Брой мнения : 31
Join date : 01.12.2010
Age : 56
Местожителство : гр. Тетевен / П-р Е.П.Ц-Тетевен / Людмил Захариев

Върнете се в началото Go down

Мъртви дела Empty Re: Мъртви дела

Писане by Елена П. Борисова-Куртева on Съб Яну 15, 2011 10:31 am

**********************************
I love you I love you I love you


Последната промяна е направена от Елена П. Борисова-Куртева на Съб Мар 26, 2011 4:42 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Елена П. Борисова-Куртева
Елена П. Борисова-Куртева

Брой мнения : 103
Join date : 31.12.2010
Местожителство : Свиленград - Nickname: elina

Върнете се в началото Go down

Мъртви дела Empty Re: Мъртви дела

Писане by Пламен Николов on Съб Яну 15, 2011 1:42 pm

Здравей сестра elina!

Много добре си го описала, но има още нещо което трябва да се разгледа за да не останем и сами ние излъгани!
За тази цел съм написал въпросите, които Бог даде в темата за Адам и Ева:
Размишления върху Библията-Адам и Ева - кликни върху връзката за да видиш темата!
Пламен Николов
Пламен Николов
Администратор
Администратор

Брой мнения : 223
Join date : 03.12.2010
Age : 45
Местожителство : Е.П.Ц. - Тетевен / Администратор / Пламен Б. Николов

http://epcteteven.ovo.bg/?lwGjIL

Върнете се в началото Go down

Мъртви дела Empty Re: Мъртви дела

Писане by ЛЮДМИЛ ЗАХАРИЕВ on Пон Яну 17, 2011 8:20 pm

Първо искам да се извиня,защото писането не ми е дарбата излиза много сухо и неточно предпочитам очи в очи,но ще общуваме и така само го имайте в предвид.От самото начало сестричке се опитвам да те разбера като ти чета размишленията и те ме заинтригуваха доста.Проповеди много и по телевизията и по компютрите и на всякъде, размисли малко.Пасторите си мислят свършихме си работата и са доволни ама не е така.Аз съм един от тях само ,че не се задоволявам така още повече,че сме малка църква и аз ги познавам всички.И мен ме вълнува това ,което и теб водителството от Святия Дух.Ако може бих те помолил да споделиш твоята опитност за да те разбера по добре.Как да разберем кога ни води Духа,защото ако се двоумим дали е от Духа или не и се питаме Духа ли ме води или е от мен ,какво правим пък тогава.Това е много важно не се заяждам с теб.И апостол Павел ни учи да се упражняваме как да го разбираме.Евреи 5:14
а твърдата храна е за пълнолетните, които чрез упражнение са обучили чувствата си да разпознават доброто и злото.Много ще се радвам повече хора да споделят този важен за вярващите въпрос ВОДИТЕЛСТВОТО НА СВЯТИЯ ДУХ.Поздрави от мен.Святия Дух да е с всички вярващи за да Го познаем.Да така е за пастора съгласен съм това писане ми е познато,но Святия Дух е един и работи с много хора.То важи не само за пастора всички трябва да сме чисти съдове.
ЛЮДМИЛ ЗАХАРИЕВ
ЛЮДМИЛ ЗАХАРИЕВ
Пастор
Пастор

Брой мнения : 31
Join date : 01.12.2010
Age : 56
Местожителство : гр. Тетевен / П-р Е.П.Ц-Тетевен / Людмил Захариев

Върнете се в началото Go down

Мъртви дела Empty Re: Мъртви дела

Писане by Елена П. Борисова-Куртева on Вто Яну 18, 2011 1:24 pm

Първо искам да благодаря за отговора.Второ и аз предпочитам общуването на живо - но за съжаление разстоянията са големи , ние сме в сетивния свят и е от значение. В Духовния свят няма нито време нито разстояния. Водителството на Святия Дух ме занимава отдавна, но съм далеч от мисълта ,че мога да отговоря пълно и точно на въпроса.Мога само да размишлявам и да достигам до отговори за определени ситуации.Далеч от мен да дам пълен отговор или формула за постигане на сигурен резултат. Апостол Павел тръгна по грешен път и Бог го върна със сън за македонеца. Как да размишляваме. Първо,като отиваме при Бога да даваме дара си пред олтара, ако чувстваме,че някой има нещо против нас,да оставим дара и да оправим взаимоотношенията си с него и ТОГАВА да се върнем и да го принесем.Ако съвестта не ни изобличава и сърцето ни е чисто,можем да очакваме,че ще бъдем водени.Второ; Първото,което идва в ума ни е от дървото за познаване на доброто и злото ( преобраз на Стария Завет/закона/ ), а ако останем в молитва да чакаме пред Бога идва и дървото за вечния живот (Новия завет /благодатта/). Чакай Господа е правилния път за водителство на Святия Дух. Далеч от мен,че отговора е пълен,но може да се размишлява върху това. Бог да те благослови да продължиш размишленията.
Елена П. Борисова-Куртева
Елена П. Борисова-Куртева

Брой мнения : 103
Join date : 31.12.2010
Местожителство : Свиленград - Nickname: elina

Върнете се в началото Go down

Мъртви дела Empty Re: Мъртви дела

Писане by ЛЮДМИЛ ЗАХАРИЕВ on Нед Яну 23, 2011 8:18 pm

elina написа:Бих искала да размишляваме върху мъртвите дела.Предишната тема-Как да сме сигурни,че сме водени от Святия Дих ме подтикна да пиша върху това. Кои дела са мъртви? Нали са дела-как ще са мъртви? Спомням си думите на Господ Бог към Адам- ако ядеш от дървото за познаване на доброто и злото, непременно ще умреш.Умря ли Адам? Той продължи да живее. Защо Бог каза,че ще умре? Много хора казват,че това се отнася за в бъдеще-не умря веднага,но умря. Не,не е така-той умря веднага. Защото всички дела, които извърши след грехопадението бяха МЪРТВИ. Защо бяха мъртви- защото бяха плътски, а всички плътски дела са и мъртви,защото в тях няма живот. Една душа ми каза отдавна- "Нали има проповеди-какво като са плътски". Това е най-лошото нещо и това е целта на дявола.Вярващите са спокойни,като слушат плътски проповеди,но не разбират,че те са от дявола,защото водят към смърт. Те досущ приличат на истински /както семена,но без кълняемст/ , но в тях няма живот,защото Го няма Святия Дух. А Святия Дух е като гълъб,който лесно се плаши от най-малката човешка намеса. И човека си казва-защо толкова ще се стараем да присъства,като и без него ще се оправим.Нали научихме, вярните няща.Знаем Словото прекрасно. Е Святия Дух, Го няма ,но самото Слово е вярно и то ще ни променя. Не дори Словото неможе да ни промени без Святия Дух. Когато Бог създаде всемира-първо се каза,че Святия Дух се носеше над водата. Тогава Бог каза и стана. Исус ни казва- "Ще ви дам друг утешител" нищо,съсем нищо не можем без Него. Ако не го разберем и не започнем да вършим всичко само в Неговото присъствие вършим делата на дявола и той ни ръкопляска.Защото всичко,което сме създали без присъствието на Святия Дух е МЪРТВО.
Първо здравей сестричке както седях и четях размишленията ти и Духа проговори в мен внезапно без да очаквам дори не ми се пишеше и замалко да почна да се пазаря не може ли по късно друг път ама отговора беше категоричен сега.Знаеш,че когато Духа иска да направиш нещо няма къде да се скриеш.Първия въпрос беше ,защо гледате първия Адам плътския земния а не гледате на последния Адам небесния,защото както сме се облекли в земния така ще се облечем и в небесния(Ако не се родите отгоре не можете да влезете в царството небесно).А истинското новорождение става не от плътска похот а от Бог Йоан 1:13
които се родиха не от кръв, нито от плътска похот, нито от мъжка похот, но от Бога.
Господ каза на учениците ,че ще получат силата на Св.Дух.
Д.А 2 8 Но ще приемете сила, когато дойде върху вас Светият Дух, и ще бъдете свидетели за Мене както в Ерусалим, тъй и в цяла Юдея и Самария, и до края на земята.

Значи Св.Дух дава сила а не е плашлив той ни изпълва и прогонва всеки страх,защото страха не е от Бога.
1 Йоаново 4:18 В любовта няма страх, но съвършената любов изпъжда страха; защото страхът има в себе си наказание, и който се страхува, не е усъвършенствуван в любовта.
1 Йоаново 4:16 И ние познаваме и сме повярвали любовта, която Бог има към нас. Бог е любов; и който пребъдва в любовта, пребъдва в Бога, и Бог пребъдва в него.
Във един дом има различни съдове само Бог знае как да ги употреби.Ако Бог дава Слово ,чрез пастора едни ще го разберат плътски други духовно Бог знае как да нахрани всеки там са толкова много хора .От нас зависи ако помолим Св . Дух да е с нас и да ни го разкрива ,ще ни бъде .Така ,че за плътския То ще бъде буква закон.Закона е детеводител той води при Христа.Така че всеки които до където е стигнал.Важно е развитието ап.Павел пише когато бях младенец като младенец постъпвах сега съм оставил младенческото.В църквата са различни части важно е да работим за усъвъвршенстването ни в Христа и да си помагаме да израстваме и пасторите са хора и могат да сгрешат само ,че другите като видят нека се молят за него и Бог ще го обърне даже да се молят Бог чрез него да ги храни само така сме силни като си помагаме един друг най лесно е да се критикуваме а още по лошо да се съмняваме постоянно.Чрез ВЯРА се спасяваме БОГ да БЛАГОСЛОВИ всички които четат това послание и да даде да го разберем.Бог да е с духа ви .АМИН.Вярвам ще оцените труда ми вижте колко много писах.
ЛЮДМИЛ ЗАХАРИЕВ
ЛЮДМИЛ ЗАХАРИЕВ
Пастор
Пастор

Брой мнения : 31
Join date : 01.12.2010
Age : 56
Местожителство : гр. Тетевен / П-р Е.П.Ц-Тетевен / Людмил Захариев

Върнете се в началото Go down

Мъртви дела Empty Re: Мъртви дела

Писане by Елена П. Борисова-Куртева on Сря Яну 26, 2011 7:05 am

Скъпи братко, напълно си прав, когато Святия Дух те кара нещо,няма мърдане - трябва да се направи. И аз затова сега сядам да пиша. Толкова силно бях нудена. Защо гледам на плътския - писах в последния отговор за Адам и Ева, но ще повторя. Ние избираме със свободната си воля, кой да живее в нас - първия Адам или последния - Христос. Апостол Павел пише - Защо сте толкова неразумни - след като започнахте в Духа,продължавате в плътта. Няма осъжение за тези,които са в Духа, но има за тези, които са в плътта. Има плод на Духа и има дела на плътта. Да продължавам ли? Ние избираме. Целта на дявола е точно тази-да си мислим, че сме в Духа/като неразумните девици-на които знаем какъв е края/ и да си караме по плът. Събличането и обличането за което говориш е само, чрез вяра в сърцето-не в ума. Можеш да си мислиш, че си го направил /дявола действа в ума/, но не си. То е само в ума, не в действителност - защото липсва Божия вид вяра. Не е само новорождението има и още. Не само да започнем в Духа, трябва и да продължим в Духа, не по плът-както неразумните девици. Различните съдове нямат нищо общо с темата. А Святия Дух рабити само с чисти съдове независимо от какво са направени. Не е възможно Бог да използва нечист съд за делото си. Пък е по лесно да правиш това, което ти искаш вместо да чакаш Господа да ти даде Слово. Проповядвам го толкова години - защо Бог да ми каже - аз знам. Ето това е плътта. Тя е като семе без живот /кълняемост/ По всичко прилича на истинско - но вътре няма живот, който да го направи да стане клас и да се преумножи. Просто изгнива в почвата. Това е плътската проповед. Няма нужда от такива проповеди - защото вършим делата на дявола /да заблудим избраните/. Да не бъде за нас. Амин!
Елена П. Борисова-Куртева
Елена П. Борисова-Куртева

Брой мнения : 103
Join date : 31.12.2010
Местожителство : Свиленград - Nickname: elina

Върнете се в началото Go down

Мъртви дела Empty Re: Мъртви дела

Писане by Пламен Николов on Сря Яну 26, 2011 8:41 pm

elina написа:...Не е възможно Бог да използва нечист съд за делото си...

Писано е:
1 Коринтяни 12:6: Различни са и действията; но Бог е същият, Който върши всичко във всичките човеци.
Тук не се говори за изключения - като казва всички, значи всички!
Виж също и този стих:
Исая 45:7
Аз създавам светлината и творя тъмнината; Правя мир, творя и зло! Аз Господ съм, Който правя всичко това.
И в подкрепа на това виж думите на Бог към Моисей за фараона:
Изход 4:21
И Господ каза на Моисея: Когато се завърнеш в Египет, внимавай да вършиш пред Фараона всичките чудеса, които дадох в ръката ти; но Аз ще закоравя сърцето му, и той няма да пусне людете.
Изход 14:4
И Аз ще закоравя сърцето на Фараона, и той ще ги погне отдире; но Аз ще се прославя над Фараона и над цялата му войска, и египтяните ще познаят, че Аз съм Господ. И израилтяните сториха така.
Изход 14:17
И Аз, ето, ще закоравя сърцето на египтяните, та ще влязат подир тях; и ще се прославя над Фараона, над цялата му войска, над колесниците му и над конниците му.

Нали именно фараона представяше себе си за бог пред египтяните и се противеше на Бога защото именно Бог вършеше това закоравяване на сърцето му, защото изпитваше избраните си люде, за да види дали има някой разумен, който да търси Бога!
Всяко нещо първо бива изпитано и чак тогава става одобрено за използване - било за почтена или за непочтена употреба!
Така го и пише: Че в един дом съдовете са и за почтена, и за непочтена употреба!
2 Тимотей 2:20
А в един голям дом съдовете не са само златни и сребърни, но и дървени и пръстни; и едни са за почтена употреба, а други за непочтена.
Именно за това Бог изпита и човека, но той се провали и стана Адам (земя - земен плътски - външния човек с който сме облечени)
Пак казвам това което Бог откри - никой не може да опровергае, че най-външтното на тялото, което виждаме е кожа!

Така казва Господ - Писано е: Плът от плът се различават, пръст от пръст се различават, тяло от тяло се различават, кръв от кръв се различават! Едно е тялото на човеците, друго е на рибите, друго е на животните, Но има земни тела, и има и Небесни тела!

За това както сме се ОБЛЕКЛИ в образа на земния (Адам), така чрез нашия Господ ще се ОБЛЕЧЕМ в Небесния! Нещо което съблякоха човека (Духа - главата) и жена му (душата - помощника - тялото) - заедно една плът (тяло без глава не може, както и глава без тяло също - тук се горови за власт, сила и ръководство т.е. бяха облечени със Самия Бог за това и не се срамуваха от голотата си), и станаха земни та бяха облечени в тази кожена дреха (Адам и Ева - също глава и тяло - една плът, но не са Дух и душа) в която са и до днес - казва Господ!

Има и още нещо което Бог ни пита: Когато казвате, че плътта се размножава, а Духа не се размножава, защо тогава е писано, че Роденото от Духа е Дух и роденото от плътта е плът? Ако не се размножава, как тогава ражда? Не е ли този угодния на Бога, когото Сам Бог е родил? И не изпитва ли Бог родените от Него за да одобри ония които устоят, и да отхвърли ония които Му се противят? Защо си мислите, че Бог е ограничен като вас?

Бог е Дух, и ония които Му се покланят, с Дух и Истина трябва да Му се покланят!

Бог да благослови всички, които Го търсят с цялото си сърце, защото те ще Го намерят! АМИН! I love you
Пламен Николов
Пламен Николов
Администратор
Администратор

Брой мнения : 223
Join date : 03.12.2010
Age : 45
Местожителство : Е.П.Ц. - Тетевен / Администратор / Пламен Б. Николов

http://epcteteven.ovo.bg/?lwGjIL

Върнете се в началото Go down

Мъртви дела Empty Re: Мъртви дела

Писане by Елена П. Борисова-Куртева on Пет Фев 25, 2011 10:56 am

Да го кажем простичко - кои дела са мъртви? Когато съгрешиха Адам и Ева , Бог им каза-НЕПРЕМЕННО ЩЕ УМРЕТЕ! Всичко,което правим със Амамовия Дух е мъртво. Всичко,което правим ръководени от старата ни природа/ това означава,че има нова/, е мъртво. Всичко което правим, след като сме яли от плода на дървото за познаване на доброто и злото е мъртво дело. Кое дело не е мъртво? Когато сме водени от Христовия Дух или от Святия Дух и когато вършим Божията воля водени от посочените духове. Всичко,което сме направили водени от плътта е МЪРТВО ДЕЛО. Или накратко- ВСЯКО ЧОВЕШКО ДЕЛО Е МЪРТВО ДЕЛО.
Елена П. Борисова-Куртева
Елена П. Борисова-Куртева

Брой мнения : 103
Join date : 31.12.2010
Местожителство : Свиленград - Nickname: elina

Върнете се в началото Go down

Мъртви дела Empty Re: Мъртви дела

Писане by Драго Димитров on Пет Фев 25, 2011 7:26 pm

Елена П. Борисова-Куртева написа:...Когато сме водени от Христовия Дух или от Святия Дух и когато вършим Божията воля водени от посочените духове...
Сестра здравей! Не се познаваме, но искам да питам, защо ги разделяш на два духа, когато Бог е Един Дух? Обясни ми защото не го разбирам! Къде го пише това?
Драго Димитров
Драго Димитров

Брой мнения : 4
Join date : 06.01.2011
Местожителство : Е.П.Ц.-Тетевен / България / Драго Димитров

Върнете се в началото Go down

Мъртви дела Empty Re: Мъртви дела

Писане by Елена П. Борисова-Куртева on Съб Фев 26, 2011 8:28 am

***************************
I love you I love you I love you


Последната промяна е направена от Елена П. Борисова-Куртева на Съб Мар 26, 2011 4:46 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Елена П. Борисова-Куртева
Елена П. Борисова-Куртева

Брой мнения : 103
Join date : 31.12.2010
Местожителство : Свиленград - Nickname: elina

Върнете се в началото Go down

Мъртви дела Empty Re: Мъртви дела

Писане by Пламен Николов on Съб Фев 26, 2011 12:38 pm

Братко, прочети тази тема Исус Е Христос!, където са публикувани само стихове от Библията, и ще разбереш, че няма разделение между Бог Отец, Бог Свети Дух и Божия Син, както Го разделят на три личности, а Той е Една Личност - Бог!
Точно там в тези стихове пише, че Той е Един Дух, според както и ти си го написал!
Точно и ясно пише в публикуваните стихове от Библията, че Исус Е Христос, който Е Самия Бог, като и че Той Е Светия Дух, а най вече Е Самия Отец на Вечността! Дано Бог отвори очите на сърцата, на всички, които вярват в Него за да Го познаят в пълнота! Амин!
Пламен Николов
Пламен Николов
Администратор
Администратор

Брой мнения : 223
Join date : 03.12.2010
Age : 45
Местожителство : Е.П.Ц. - Тетевен / Администратор / Пламен Б. Николов

http://epcteteven.ovo.bg/?lwGjIL

Върнете се в началото Go down

Мъртви дела Empty Re: Мъртви дела

Писане by Елена П. Борисова-Куртева on Съб Фев 26, 2011 3:10 pm

***************************************
Very Happy Very Happy Very Happy


Последната промяна е направена от Елена П. Борисова-Куртева на Съб Мар 26, 2011 4:48 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Елена П. Борисова-Куртева
Елена П. Борисова-Куртева

Брой мнения : 103
Join date : 31.12.2010
Местожителство : Свиленград - Nickname: elina

Върнете се в началото Go down

Мъртви дела Empty Re: Мъртви дела

Писане by Пламен Николов on Съб Фев 26, 2011 3:21 pm

Никъде в Библията не срещнах думата троица сестра! Нито пък намирам някъде да пише, че Бог има три лица!
Нито пък намирам да пише триединство, или триединен!
Нито дори в Библейския речник, и Библейския конкорданс намирам тези думи!
Покажи ми къде го пише, че не го намирам?! Нали не трябва да говорим празни думи, понеже ще отговаряме за тях в съдния ден?!

Писано е в заповедта: Господ Бог е ЕДИН Господ!
Няма друг Бог освен Господа -
Исая 45:5
Аз съм Господ, и няма друг; Няма Бог освен Мене;

В темата за Любовта, която си публикувала, съм ти написал точните стихове и това, което сестра Кетрин свидетелсва за вътрешния, и външния човек с който сме облечени поради греха (това е тайната за кожената дреха), и както се вижда от тези стихове, и не само се разкрива тази тайна! А и Сам Бог ми го показа на мен лично това, като видях външното си тяло на леглото и спи, и то през стената (тя стана като прозрачна, когато Господ ми насочи погледа натам), понеже точно в този момент бях навън, и чувствах, помирисвах, виждах, чувах, говорех (там бях с всичките си сетива), а и ходех по въздуха! Светлината, която осветяваше мястото на което се намирах (двора на моя дом), превишаваше слънчевата многократно, защото виждах слънцето да свети като по обед над града ни, но изглеждаше като, че ли гледаш натам през най-тъмните слънчеви очила! А тук виждах всичко много повече осветено, до толкова, че ако бях там с външното си тяло щях да ослепея (кой няма да ослепее при тази светлина, многократно превъзхождаща слънчевата?)! Това Господ ми го показа точно, когато Му зададох въпроса: Каква е разликата между вътрешния и външния човек, и коя е кожената дреха!

Тази тайна е разкрита дори в Библията, точно и ясно в тези стихове:

Ефесяни 4:21 понеже сте чули, и сте научени от Него, (както е истината в Исуса),
Ефесяни 4:22 да СЪБЛЕЧЕТЕ, според по-предишното си поведение, стария човек (в когото се облякоха човеците в деня на грехопадението), който тлее по измамителните страсти,
Ефесяни 4:23 да се обновите в духа на своя ум,
Ефесяни 4:24 и да се ОБЛЕЧЕТЕ в новия човек, създаден (минало време) по образа на Бога
в правда и светост на истината
(виж: Битие 1:27).

Всъщност Новия Човек е първородния, когото Бог създаде по Своя Образ (вътрешния човек - нетленния, но пак е тяло - от опит го казвам, защото го преживях, и го свидетелствах по-горе в поста си),
и когото търси Бог да възкреси от мъртвите (външния човек с когото се облякоха в деня на грехопадението - тялото на тая смърт - тленния, плътски, видим сега човек
- виж: Римляни 7:24)

И това е така понеже ние не гледаме на видимите неща, понеже са временни, а гледаме на невидимите неща, които са Вечни!
2 Коринтяни 4:18
които не гледаме на видимите, но на невидимите; защото видимите са временни, а невидимите вечни.

Или по-точно казано: Бог сътвори Човека по Своя Образ и му създаде подходящ помощник
- до тук се вижда ясно това триединство за което толкова много хора говорят, а го няма буквално написано в Библията! И в трета глава се вижда този четвъртия излишен, противника на Бога, с когото не трябваше да се обличат, наречен ГРЯХ или тялото на тая смърт, защото греха е смърт!
1 Йоаново 5:19
Знаем, че ние сме от Бога; и целият свят лежи в лукавия.

Вижте Господ дойде без грях, и пак бе окачено на кръста това тяло в което дойде защото е писано:
Римляни 8:3
Понеже това, което бе невъзможно за закона, поради туй, че бе ослабнал чрез плътта, Бог го извърши като изпрати Сина Си в плът подобна на греховната плът и в жертва за грях, и осъди греха в плътта
Ако и да не бе извършил нито един грях пак това видимо тяло е излишно и за това бе окачено на кръста!
Но Бог не иска да го напускаме това видимо тяло от самосебеси, защото до като сме в него сме под изпит, понеже е писано:
Матей 24:13
Но който устои до край, той ще бъде спасен.

Господ за това дойде и умря вместо нас и заради нас, за да не живеем вече за себе си, а за Бога!
Матей 27:52
гробовете се разтвориха и много тела на починалите светии бяха възкресени,
1 Коринтяни 15:20
Но сега Христос е бил възкресен, първият плод на починалите.
1 Солунци 4:14
Защото, ако вярваме, че Исус умря и възкръсна, така и починалите в Исуса Бог ще приведе заедно с Него.
1 Солунци 4:15
Защото това ви казваме чрез Господното слово, че ние, които останем живи до Господното пришествие, няма да предварим починалите.
2 Коринтяни 5:15
и че Той умря за всички, за да не живеят вече живите за себе си, но за Този, Който за тях е умрял и възкръснал.
Галатяни 5:25
Ако по Духа живеем, по Духа и да ходим.

Бог да благослови всички, и да просвети очите на сърцата ви, за да го познаете! Амин!

Пламен Николов
Пламен Николов
Администратор
Администратор

Брой мнения : 223
Join date : 03.12.2010
Age : 45
Местожителство : Е.П.Ц. - Тетевен / Администратор / Пламен Б. Николов

http://epcteteven.ovo.bg/?lwGjIL

Върнете се в началото Go down

Мъртви дела Empty Re: Мъртви дела

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите