ОПИТНОСТИ - Истинската молитва.

Go down

ОПИТНОСТИ - Истинската молитва. Empty ОПИТНОСТИ - Истинската молитва.

Писане by Елена П. Борисова-Куртева on Пон Мар 21, 2011 7:36 pm

Истинската молитва не е нищо повече от това да обичаш Бога. Молитвата не става велика чрез многото думи, защото Господ знае най-вътрешните ни чувства още преди да го изразим. Истинската молитва идва от духа. Молим се за това , което истински желаем. Ако не желаем нещата от дълбочината на сърцето си , молитвата ни е измамна. Можем да прекараме цели дни в"молитва ", но ако това не е най-дълбокото съкровенно наше желание ,това не е молитва.
Молитвата става непрестанна, когато в сърцето ни има истинска любов и вложено от Бога желание.Любовта се моли в духа , дори ума да е зает с други неща. Любовта се моли на Бог за истинските ни нужди, и не гледа на слабостите ни.
Божията любов в нас оплаква и най-малките грешки и ни пречиства като пояждащ огън. Духът , който е в нас, изисква всички неща според волята на Бог. Дори да имаме различни ангажименти, огънят вътре не стихва. Този огън, който не може да бъде угасен, е като постоянно искрящо светило пред Божия трон." Спя,
но сърцето ми е будно" , казва Невястата в Песен на песните, глава 5.
Има две неща, които ни помагат да поддържаме този молитвен дух:специално време, отделяно за Бога и отиване при Него при всеки удобен случай през деня. Нужно е да стоим надалеч от хора, които ни дърпат настрана.
Първия плод на искрената любов към Бога е изгарящо желание да направим всичко необходимо да угодим на Бога. Всичко по-малко от това е да обичам себе си повече от Него.Да не бъде!
Непременно отделяйте време за Него. Ако чакате да остане време - ще ви разочаровам. Никога не остава време за Бога. Трябва да бъдем твърди !
Бог да ни даде сили да успеем. Амин. I love you

Mod.Edit: Бетина П. Борисова

Наявам се, че нямаш нищо против да публикувам този стих, за всички посетители на форума, който показва как трябва да започва истинската молитва:

Ще слушам какво ще говори Господ Бог; Защото ще говори мир на людете Си и на светиите Си; Но нека се не връщат пак в безумие.

Елена П. Борисова-Куртева
Елена П. Борисова-Куртева

Брой мнения : 103
Join date : 31.12.2010
Местожителство : Свиленград - Nickname: elina

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите